ANASAYFA arrow right Ekonomi

Acenteler olarak ciddi anlamda müşteri kaybımız oldu

Acenteler olarak ciddi anlamda müşteri kaybımız oldu
YAYINLAMA: 18 Ocak 2022 / 16.28
GÜNCELLEME: 18 Ocak 2022 / 16.28
Dövizdeki dalgalanmalar sektörde belirsizliğe yol açıyor

Döviz kurundaki hareketliliğin sektörü olumsuz etkilediğini ifade eden TÜRSAB GAP BTK Başkanı İbrahim Halil Kılınç, “Dövizdeki dalgalanma sektörde belirsizliğe yol açıyor. Bu belirsizlik de fiyatların sürekli değişmesine neden oluyor” dedi. Döviz kurundaki yükselmesi sonrasında fiyatların artmasıyla acentelerin sıkıntıya girdiğini söyleyen Kılınç, satışlarda ciddi düşüş yaşandığına dikkat çekti.

“Alım gücü düştüğü için satış yapmakta zorlanıyoruz. 2021 yılında fiyatların düşmesini beklerken otel, uçakta, akaryakıtta ciddi oranda artışların olması doğal olarak fiyatlara da yansıdı. Dolayısıyla da insanlarda maliyeti daha düşük organizasyonlara katılım sağlamaya başladı” ifadelerine yer verdi.

Acenteler olarak ciddi anlamda müşteri kaybımız oldu

180 TL satılan promosyon biletlerin 400 TL’ye yükseldiğini, 6 bin TL olan otellerin 12 bin TL’ye yükseldiğini kaydeden Kılınç, yaşanan artışların tüketiciyi caydırdığının altını çizdi. “Acenteler olarak ciddi anlamda müşteri kaybımız oldu ve satışlarımız yüzde 60 düştü. İnsanlar geçen seneki gibi daha konforlu ve lüks yerleri tercih edemiyor. 2022 yılında ise turizm sezonunun istediğimiz gibi geçeceğini düşünmüyoruz. Fiyatlar yurt içindeki insan için yüksek yurt dışından gelenlere çok cazip” şeklinde konuştu.

Bu belgeyi almayanlar acente açamazlar

TÜRSAB ve Millî Eğitim Bakanlığı koordinesinde kentimizde acente açacaklara yönelik sınav yapıldığını ve 80 kişinin katılım sağladığını sözlerine ekleyen TÜRSAB GAP BTK Başkanı İbrahim Halil Kılınç, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü: “Turizm seyahat acentelerinde mesleki yeterliliğe sahip olabilmek için bu belgeyi almak zorundalar. Sınav yazılı ve sözlü mülakat olmak üzere iki aşamadan oluşuyor. Her ikisinden de başarılı olanlar bu belgeyi almaya hak kazanıyorlar. Çünkü bu belgeyi almayanlar acente açamazlar. Dolayısıyla da sınava yoğun bir talep var. Bir sonraki sınavın ise Van’da olması düşünülüyor. Eğitim ve sertifika almanın her zaman faydasını görürler. Mesleki yeterlilik belgesi sektörde kaliteyi artırmak için önem arz ediyor.” Âdem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *