ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

‘Aç ve işsiz insanlar, partilerin gündeminde yer almıyor’

‘Aç ve işsiz insanlar, partilerin gündeminde yer almıyor’
YAYINLAMA: 18 Mart 2021 / 13.20
GÜNCELLEME: 18 Mart 2021 / 13.20
Ülkede parti enflasyonu yaşandığını belirten Tek Gıda İş Sendikası Şube Başkanı İzzet Özcan, partilerin rant kapısı haline geldiğini, önüne gelenin parti kurarak bir şeyler götürmeye çalıştığını ifade etti.

Özcan, son zamanlarda tüm siyasi partilerin gündeminde, DSP’de meydana gelen parçalanmalar, AB konusu ve erken seçim tartışmalarının olduğunu söyledi ve “Partiler, olası bir erken seçime kilitlenmiş durumda. Ülkemizde bugün tespit edilen işsiz sayısı 5 milyon. Gizli işçilerin sayısı ise 20 milyonu geçiyor. Hiçbir partinin gündeminde insanların aç ve işsiz kalması yok. Gündemimizi, maalesef AB, IMF ve Amerika gibi konular oluşturuyor. İsmail Cem ve arkadaşlarının DSP’den, AB ve Amerika’nın istekleri doğrultusunda ayrılarak, yeni parti kuracağı aylar öncesinden söylenmişti. Yaşanan son olaylar, halkımızı yavaş yavaş uyandırmaya başladı” şeklinde konuştu.

Ülke insanının, yapılacak bir seçimde, insanca yaşama haklarını elinden alan, açlık ve sefalete sürükleyen siyasilerden hesap sorması gerektiğini belirtirken, “Siyasi partiler birer rant kapısı haline geldi. Önüne gelen siyasi parti kurarak bir şeyler götürmeye çalışıyor. Halkımız, seçim tarihinin yaklaştığı şu günlerde, tüm partileri banka soyanlardan hesap soracak mısınız, hortumlanan paraların tahsilatını yapacak mısınız, diye mutlaka sorgulamalıdır. Çalışanların iş güvencesini, insanların insanca yaşayabilecek bir asgari ücret sistemini, hiçbir güvencesi olmayanların sağlık ve eğitim sorunlarını, talan edilen devlet kuruluşlarının geleceklerini ve nasıl bir güvence vereceklerini bizlere açıklamak zorundalar. Vereceğimiz oylan ve destekleyeceğimiz partileri buna göre belirlemeliyiz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *