ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Aç insanların sayısı artıyor

Aç insanların sayısı artıyor
YAYINLAMA: 03 Mart 2023 / 15.01
GÜNCELLEME: 03 Mart 2023 / 15.01
“İşler açıldı ve ekonomide iyileşme var” açıklamalarına karşın, işsiz ve aç insan sayısı sürekli artıyor.

Aşevleri ve iftar çadırları gerçeği yansıtıyor

İmalatçısıyla, satıcısıyla esnafın tüm kesiminin perişan olduğuna dikkat çeken Esnaf Odaları Birliği eski Başkanı Ökkeş Özpolat, hükümetin piyasayı güllük gülistanlık göstermesinin takiyye olduğunu, işsiz sayısında azalma olmazken, aşevleri ve iftar çadırları önündeki kuyrukların arttığını vurguladı ve bu durumun AB’ye hazırlanan bir ülkeye yakışmadığını açıkladı. Özpolat, “Aşevleri ve iftar çadırları insanların içinde bulunduğu gerçek durumu göstermeye yetiyor” dedi.

İşsiz sayısında azalma olmadı

Ekonominin düzelmediğini, işlerin açılmadığını ve işsiz sayısındaki artışın aşevleri ile iftar çadırları önündeki kalabalıklarla çok iyi anlaşılacağını kaydeden Özpolat, “Bir kap sıcak yemek için aşevleri önünde saatler süren kuyruklar oluşuyor. Açılan iftar çadırları aynı şekilde iftara 2-3 saat kala doluyor. Ekonomisi düzelen bir ülkede bu manzara neyin nesi? Ekonomi iyi olsa, işler açılsa istihdam olur ve insanlar iş bulur çalışır. Ama böyle bir şey yok” diye konuştu.

İnsanlar işe yaya gidip geliyor

Özpolat, GATEM, KÜSGET, Ayakkabıcılar Sitesi gibi kent merkezine uzak yerlerde işyeri olan esnaf ile çoğu çalışanın işyerine yaya gidip geldiğini vurguladı. Toplumda büyük çoğunluğun fakir olduğunu ve fakirleştiğini açıkladı.

Maliye Bakanı kayıtlı esnafı soyma derdinde

Vergi oranlarını düşüreceğini söz veren hükümetin sözünü yerine getirmediğini, ek vergilerle esnafın daha büyük sıkıntılara sürüklendiğini belirten Özpolat, “Hükümet sözünü yerine getirmedi. İktidar olmadan önce vergi oranlarını düşüreceğini, ek vergileri kaldıracağını söyledi, ama bugüne kadar hiçbir adım atmadı. Maliye Bakanı, kayıtlı esnafı daha çok nasıl soyacağının hesabını yapıyor” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *