ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“AB’ye girmek için her türlü mücadeleyi yapmalıyız”

“AB’ye girmek için her türlü mücadeleyi yapmalıyız”
YAYINLAMA: 12 Şubat 2021 / 13.22
GÜNCELLEME: 12 Şubat 2021 / 13.22
Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girme mücadelesinde ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz’dan kaynaklanan bir başarısızlık olduğu iddialarını sert dile eleştiren ANAP Şehitkamil İlçe Başkanı Cuma Reyhan, “Yılmaz’a böyle bir suçlama yapmak insafsızlıktır” dedi.

 

Reyhan, Yılmaz’ın Türkiye’nin AB’ye girmesini istemeyen bazı kesimlerin iftirasına maruz kaldığını söylerken, “Türkiye’nin AB’ye girmesini en çok isteyen ve bu konuda en çok mücadele eden kişi Yılmaz’dır. AB konusu hiçbir hükümet döneminde bu kadar yoğun gündeme getirilmedi” dedi.

Reyhan, “AB’ye girmemizi istemeyen bazı kesimler, ülkenin IMF tarafından yönetilmeye mahkum edildiği gibi iddialar ortaya atıyor. Türkiye kendi çıkarları için IMF şartlarını yerine getirmeye çalışıyorsa, bu yanlış yorumlara neden olmamalı” şeklinde konuştu. Reyhan, ülkede yaşanan bir çok sorunun AB’ye girildiği taktirde aşılacağını söyleyerek, “Ülkede her gün yeni bir sortin çıkarılıyor. Bir başörtüsü sorunu tartışıldı.

Anadilde eğitim tartışıldı. İdam konusu tartışıldı. Biz ülke olarak AB’ye girdiğimiz taktirde, herkes istediği gibi giyinecek, konuşabilecek ve suni gündem maddeleri ortaya çıkmayacak. Bu nedenle biz AB’ye girmek için her türlü mücadeleleri yapmalıyız. Genel başkanımız Yılmaz’da mücadelesini bu yönde sürdürüyor. Çıkarları engellenecek olan kişilerde çeşitli suçlamalar yapıyor. Biz tüm bu suçlamalara kulak tıkayarak, AB’ye girmek için mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *