ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

AB’ye giden yol açılmalı

AB’ye giden yol açılmalı
YAYINLAMA: 19 Mart 2021 / 20.00
GÜNCELLEME: 19 Mart 2021 / 20.00
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin düzenlediği program kapsamında 250 TOBB üyesi ve işadamının katıldığı İspanya gezi tamamlandı. TOBB’un 5 günlük gezisine katılan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve GSO Başkanı Nejat Koçer ile OSB Başkanı Akif Ekici, gezinin çok olumlu geçtiğini vurguladı.

İspanya gezisinde Türkiye lehine olumlu deneyimler kazandıklarını söyleyen OSB Başkanı Akif Ekici ise, "Bu gezi ufkumuzu açtı. İleride deneyimlerimizi kullanarak olumlu sonuçlar elde edebiliriz" dedi. Türkiye'deki siyasi belirsizliği tüm ülkelerin dikkat ve kaygı ile izlediğini vurgulayan Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekici, bu belirsizliğin Türkiye'nin zararına olduğunu ve ülkemizin dışarıdaki imajını olumsuz yönde etkilediğini belirten Akif Ekici, Türkiye'de siyasetin her yönüyle tıkandığını belirtti.

Ekici, gezinin son derece verimli geçtiğini söyledi ve "AB üyesi İspanya’daki temaslarımız sırasında, yöneticiler ve işadamlarıyla çok yararlı görüşmeler yaptık. İspanyanın AB üyeliği sürecinde izlediği stratejileri ve deneyimleri hakkında bilgilendik. AB üyesi olduktan sonra dünyanın hatırı sayılır ülkelerinden biri haline gelen İspanya, AB üyeliği sürecine ilişkin ufkumuzu açtı. Bu gezi sırasında gördük ki, AB üyeliğine giden yolda, yalnız siyasi ve ekonomik gelişmeler değil, sivil toplum kuruluşlarının da çabası olacaktır. İş dünyası olarak AB üyeliği konusundaki düşüncelerimizi İspanya yetkililerine aktardık. Gezinin ileride Türkiye'nin lehine çok olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyoruz. AB ve seçim konularındaki belirsizlikler çözüme kavuşturulmalı. Siyasi alanda güven sağlanmadan Türkiye hiçbir yere varamaz. Ülkemiz, AB'ye giden yolu açtığı takdirde bu sorunları bir daha yaşamaz, ancak bu sorunlar varken AB yolunun açılması güçtür" diye konuştu.

AB sürecinde İspanya’ya düzenlenen geziyle ilgili Sabah’ın sorularını yanıtlayan Nejat Koçer, Brüksel ziyaretinden sonra İspanya gezisinin de olumlu geçtiğini belirtti. Gezinin, AB konusunda İspanya’nın desteğini almak ve iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek amacını taşıdığını vurgulayan Koçer, “Görüşmeler sırasında İspanya Odalar Birliği’nin AB sürecindeki Türkiye’ye desteğini istedik. Çünkü İspanya Odalar Birliği’nin AB’de önemli bir yeri var. İspanya Odalar Birliği bu konuda destek verdi” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *