ANASAYFA arrow right Yaşam

Abonelikler, e-devlet üzerinden iptal edilebilecek

Abonelikler, e-devlet üzerinden iptal edilebilecek
YAYINLAMA: 26 Haziran 2020 / 21.51
GÜNCELLEME: 26 Haziran 2020 / 22.00
Tüketici Hakları Derneği Gaziantep Şube Başkanı Bülent Yılmaz, artık elektronik yöntem veya e-devlet üzerinden de abonelik iptallerinin yapılabileceğini belirtirken, abone olurken veya sözleşme imzalarken istenen kimlik fotokopisi uygulamasının da sona ereceğinin altını çizdi.

Tüketicilerin yıllardır muzdarip oldukları soruna çare olacak

TBMM tarafından kabul edilen ve bugünkü resmi gazetede yayımlanan Torba Kanunda yer alan bazı hükümlerin, tüketicilerin yıllardır muzdarip oldukları soruna çare olacağını söyleyen Yılmaz, “Buna göre, yıllardır kanayan yara olan ve abonelik iptali yaptırmak için abonelerine binbir güçlük çıkaran iletmeler bundan sonra bunu yapamayacak. Abone olmak için her türlü kolaylığı sağlayan ve tüketiciyi razı etmek için taciz derecesinde bir pazarlama yöntemi izleyen kuruluşlar, iş abonelik iptali yapmaya geldiğinde ne yazık ki tüketiciye olmayacak zorluklar çıkarıyordu. Saatlerce telefon başında bekleyen ve bir türlü abonelik iptali yaptıramayan tüketicilerimizin bu çilesi bugünkü resmi gazetede yayımlanan düzenleme ile artık sona eriyor” şeklinde açıklama yaptı.

Abonelik için veya sözleşme imzalarken istenen kimlik fotokopisi istenmeyecek

Başkan Yılmaz, abone olurken veya sözleşme imzalarken istenen kimlik fotokopisi uygulamasının da artık sona ereceğini kaydederken, bu sayede abonelik dosyalarından çalınan kimlik fotokopileri ile yapılan dolandırıcılık olaylarının en aza ineceğini vurguladı. “Abone olurken kimlik fotokopisi isteyen telekomünikasyon şirketleri ne yazık ki kimi zaman bu kimlik fotokopilerinin kötü niyetli kişilerin eline geçmesine engel olamadıkları için, bu kimlik fotokopisi ile yeni bir telefon hattı alan dolandırıcıların, daha sonra bankalarda sahte hesaplar açtırdıkları, kredi çektikleri hatta şirket kurarak dolandırıcılık yaptıkları konusunda çok şikayet alıyorduk. Bundan sonra bu tür şikayetlerin en aza ineceğine inanıyoruz” dedi. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *