ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Aboneler yanlış bilgilendirildi, şehiriçi konuşmaya indirim yok

Aboneler yanlış bilgilendirildi, şehiriçi konuşmaya indirim yok
YAYINLAMA: 19 Ekim 2021 / 17.10
GÜNCELLEME: 19 Ekim 2021 / 17.10
Türk Telekom’un, aylık fatura sistemine geçmesi nedeniyle faturaların kabarık gelmesi abonelerin tepkisini çekti. Telekom yetkilileri, bunun 40 günlük fatura düzenlenmesinden kaynaklı olabileceğini belirterek, indirimin yalnızca şehirlerarası görüşmelerde geçerli olduğunu bildirdi.

Yetkililer, sabit telefondan cep telefonu aramanın da indirme kapsamında olmadığına dikkat çekti.

Türk Telekom Başmüdür Vekili Hasan Serin, kurumun bir süreden beri başlattığı yüzde 50 indirimli kampanyanın devam ettiğini, abonelerin bir kısmının bu konuda yanlış bilgilendirildiğini açıkladı. Yüzde 50 indirimin şehirler arası için geçerli olduğunu belirten Selin daha,  şehir içi görüşmelerde indirim uygulanmadığını açıkladı.

Şehir içi görüşme 37 bin 500, şehirlerarası 63 bin lira

Selin daha, şehir içi görüşmenin her gün akşam 20.00’den gündüz saat 08.00’e kadar, yine pazar ve bayram günlerinde tüm gün boyunca dakikası 31 bin 500 lira olduğunu, diğer zamanlar ise 37 bin 500 lira olduğunu söyledi. Serin, indirimden önce şehirler arası telefon görüşmesinin dakikasının 120 bin lira olduğunu, kampanya uygulamasından bu yana görüşmelerde yüzde onluk bir artış saptandığını kaydetti.

Cep telefonuna indirim yok

Sabit telefonlardan cep telefonlarını aramaya indirim olmadığını, aksine sabit telefondan, Turkcell, Telsim ve Aysel numaralarının aranmasının 1 dakikalık ücretinin 378 bin lira ile 630 bin lira arasında değiştiğini açıkladı. Serin sözlerine şöyle devam etti: “Aboneler buna çok dikkat etsin. Arayan Turkcell, Telsim ve Aysel firmaları sabit telefondan cep telefonlarının arama ücretini kendileri belirlemiştir. Bunlar arasında arayan, Turkcell, Telsim sabit telefondan aranmasının 1 dakikalık ücreti 630 bin lira. Ayseli aramak ise 378 bin lira. Bunun sadece 95 bin lirasını Türk Telekom alıyor. Geriye kalan ücretin tamamını cep telefonu firmalarına gidiyor.“

Faturalar 40 günlük olarak belirlendi

Faturalar bundan böyle aylık olarak hazırlanacağından ilk faturaların 40 günlük olarak düzenlendiğini, bunun sonraki faturaların aylık sistemi oturması için yapıldığını belirten Serin, indirimli tarifelerin bilgisayar otomatiğinden takip edildiğini, bu nedenle yanılma payının olmadığını vurguladı. İndirimli saatlerde bilgisayarların otomatikman indirimli tarifeye geçtiğini, bu nedenle faturalara fazla bedel yükleme gibi bir sorun olmayacağını, ancak yine de bu konuda endişesi veya şikayeti olanların ilgili kuruma başvurup, faturasını inceletebileceğini ve görüşmeleri ile ilgili ayrıntı isteyebileceğini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *