ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

AB’nin yolu tek başına CHP iktidarından geçer 

AB’nin yolu tek başına CHP iktidarından geçer 
YAYINLAMA: 11 Temmuz 2021 / 16.45
GÜNCELLEME: 11 Temmuz 2021 / 16.45
Türkiye’nin yüzünün Avrupa’ya dönük olduğunu yineleyen CHP milletvekili adayları, 3 Kasım seçiminin AB açısından da önemli olduğunu vurguladı. CHP’li Abdülkadir Ateş, AB’nin yolunun tek başına CHP iktidarından geçeceğini ifade ederken, Mustafa Yılmaz CHP’li seçmenlerin özünde Avrupalı olduğunu belirterek, parlamentoda Türkiye’nin AB’ye girmesi konusunda olağanüstü çaba göstereceklerini açıkladı.

AB konusunda Türkiye’nin geleceğini riske atacak AK Parti gibi partilerin seçimden sonra iktidara gelmesi durumunda Türkiye'nin üyeliğinin riske gireceğini açıklayan Turizm eski Bakanı ve CHP Milletvekili Adayı Abdülkadir Ateş, AB’nin yolunun tek başına CHP iktidarından geçeceğini söyledi.

İki gün önce AB ülkelerinin temsilcilerinin yaptığı toplantıda çıkan karar metnine göre, AB ülkelerinin 3 Kasım seçim sonucunu beklediğini, bu nedenle Türkiye’ye müzakereyle ilgili tarih ve zaman vermenin mümkün olmadığını ifade ettiklerini hatırlatan Ateş, “AB ülkeleri, AKP gibi yönünü başka taraflara dönen partiler iktidara geldiğinde Türkiye AB üyeliğini unutsun anlamına gelen konuşma yapıyor. Avrupa liderlerinin gerçek düşüncesi de bu yönde. Onun için 3 Kasım seçimleri AB açısından da önemli. Türkiye’nin AB’ye kısa sürede katılabilmesi için sosyal demokrat bir partinin iktidarda olması işleri kolaylaştırır” dedi.

CHP’nin iktidar olmasının Türkiye’nin AB’ye tam üyelik yolunu açacağını kaydeden Ateş şöyle konuştu: “Birliğe tam üyelik yüzümüzü çağdaş medeniyetlere doğru çevirecektir. Ayrıca yarım devam eden demokrasi tam demokrasi haline gelecektir. Demokratikleşme başta olmak üzere diğer tüm alanlarda iyileştirmeler olacak.”

Türkiye’nin AB’ye kesinlikle girmesi gerektiği görüşünü savunan Devlet eski Bakanı CHP Gaziantep Milletvekili Mustafa Yılmaz da “Türkiye’nin yüzü Avrupa’ya dönüktür. Çağdaş, uygar, demokratik ülkelerle yan yana olmak istiyoruz. Çünkü biz çağdaş, demokrat, barışı savunan, eşitlikçi, uygarlığı benimseyen partiyiz. Zengin ülke olmak istiyoruz” dedi.

CHP’nin ve tüm CHP’li seçmenlerin özünde Avrupalı olduğunu vurgulayan Yılmaz, “İşte bu nedenledir ki AB’yi en çok isteyen partiyiz. CHP’nin tek başına iktidara gelmesiyle bu alanda kısa zamanda önemli gelişmeler kaydedilecektir. Çünkü CHP, AB’yi istiyor. Zaten AB’ye uygun bir partiyiz. Bu nedenle onurlu şekilde AB üyeliğine girmek için gerekli çabayı göstereceğiz. Mecliste de görülecektir, AB ile ilgili tüm yasalar, uygulamalar ve kanunların çıkarılması, hayata geçirilmesine CHP olarak eksiksiz oy vereceğiz. AB’nin önemini anlayan bir parti olarak bu konuda mecliste olağanüstü gayretimiz olacak” şeklinde konuştu.

3 Kasım’da AKP’nin birinci parti olması durumunda yasal olarak başbakanı Cumhurbaşkanının atayacağını belirten Yılmaz, “Aslında karşımızda genel başkanı ve birinci parti olması durumunda da başbakan adayı belli olmayan bir parti var. Zaten AKP’nin birinci parti olması çok zor. Bu nedenle Cumhurbaşkanı Sezer’in konuyla ilgili açıklaması yerinde olmuştur” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *