ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

AB'nin tarih vermesinden daha önemli sorunlar var

AB'nin tarih vermesinden daha önemli sorunlar var
YAYINLAMA: 24 Haziran 2021 / 14.52
GÜNCELLEME: 24 Haziran 2021 / 14.52
Türkiye’nin ilk defa bu seçime 5 milyon işsiziyle girdiğine dikkat çeken GSO Başkanı Nejat Koçer, bunların nasıl iş sahibi olacağına yönelik siyasi partilerden ciddi açıklamalar yapılmadığına dikkat çekti.

Türkiye’nin çıkış noktası gözden kaçıyor. Siyasi partiler 3 Kasım erken seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Saadet Partili milletvekili adayları ve parti yöneticileri GSO’yu ziyaret etti. GSO Başkanı Koçer, partilerin üretimi ve ekonomiyi öne çıkartıp, seçimden sonrada bu programlarla iş yapabilecekleri bir seçime gitmelerini arzu ettiklerini söyledi.

GSO Başkanı Nejat Koçer, “Üretimle, istihdamla ilgili çok fazla şeylerin söylenmediğini görüyoruz. Türkiye’nin çıkış noktası maalesef gözden kaçıyor. 5 Milyon işsizin nasıl iş sahibi olacağı ve bu 5 milyon işsizi çalıştıracak müesseselerin nasıl ayağa kaldırılacağı hiçbir lider tarafından maalesef açıklanmıyor. Ciddi anlamda programlarında böyle bir proje üretilmemiş vaziyette. Seçimler sonrası ülkenin sorumluluğunu alacak olan partiler Türkiye’deki işsizlik sorununu göz ardı etmemeli. Türkiye’nin birinci önceliği AB’nin tarih vermesi değil, işsizliktir. Yani ülkede işini kaybetmiş insanların tekrar işlerine alınmalarıdır. Üretimde ara vermiş fabrikaların üretime geçmesidir. Dengeler yerine oturduktan sonra AB gelir. Karnı aç insanların satın alma gücü bitmiş. Türkiye’nin enflasyonu büyümeyi veya Avrupa Birliğini konuşabilecek hali yoktur” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *