ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

ABD’ye karşı savaşmaya gidiyorlar

ABD’ye karşı savaşmaya gidiyorlar
YAYINLAMA: 30 Haziran 2020 / 15.16
GÜNCELLEME: 30 Haziran 2020 / 15.16

Gaziantep’te Hizbullah ve Vasat örgütlerinden sonra şimdi de Selefiler isimli din kökenli yeni bir örgüt ortaya çıkarıldı. Afganistan'da El Kaide terör örgütünün Cihat çağrısına uyarak İran üzerinden Afganistan'a geçme girişiminde bulunan örgüt üyesi 12 kişi yakalandı. Örgütle ilgili geniş çaplı operasyonun devam ettiği, örgütün Suriye destekli olduğu bildirildi.

Afganistan’a gidiyorlardı Emniyet Müdürü Ali Kalkan’ın konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yasadışı Selefiler isimli dini motifli örgüte yönelik 20 gün önce başlattığı operasyonda örgüt adına Gaziantep’te faaliyet gösteren 12 kişinin yakalandığını açıklandı. Afganistan’daki savaşta El Kaide terör örgütünün Cihat çağrısına uyarak İran üzerinden Afganistan’a geçme girişiminde bulunan, ancak yasal ve legal yollardan geçiş yapmayı başaramayarak tekrar Gaziantep’e dönen S.Ö., M.Y., B.D., N.Ç..V.K., isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.

Örgüt üyelerinin yapılan sorgulamasında ise kendileri gibi Selefi örgüt mensubu olan 15 kişinin halen İran’da bulunduğunu ve Afganistan’a savaş için geçmeye çalıştıklarının tespit edildiğini söyleyen Kalkan, yine bu örgüt adına Gaziantep’te faaliyet gösterdikleri belirlenen M.D..T.D..T.K., F.K..R.G..T.K., ve Ö.H.’nin yakalandığını bildirdi. Gözaltına alınan şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda bol miktarda örgütsel doküman ele geçirildi.

Selefiler’i Suriye destekliyor Kalkan, örgütün Suriye destekli olduğunu ve Afganistanlıların benimsediği Vahabi tarikatına mensup kişilerden oluştuğunu belirterek, “Örgüt üyelerinin bir süredir takibindeydik, bunlardan 5’i Afganistan’da savaşmak için İran’a kadar gitti, ancak geçemeyince geri dönmek zorunda kaldı. Döndüklerinde gözaltına alındı. Diğerleri, bunların ifadesinden sonra yakalandı. Operasyonumuz sürüyor. Gözaltına alınan örgüt üyelerinin çoğunun serbest çalıştıkları tespit edildi" diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *