ANASAYFA arrow right Ekonomi

Abdullah Gül'den dikkat çeken açıklama: Durum kaygı verici!

Abdullah Gül'den dikkat çeken açıklama: Durum kaygı verici!
YAYINLAMA: 29 Haziran 2020 / 18.09
GÜNCELLEME: 29 Haziran 2020 / 18.09

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye ekonomisi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, ekonomik göstergelerin ciddi anlamda bozulduğunu, bu durumun kaygı verici olduğunu belirterek, hükümete "Kısa vadede yapılması gereken öncelikle siyasi zihniyet olarak özgürlükçü bir yola girerek, yatırım ortamını iyileştirip güven verecek politikaları kararlı bir şekilde uygulamaya koymaktır" çağrısı yaptı.

Türkiye ekonomisinde son iki yılda su yüzüne çıkan ekonomik kriz, koronavirüs salgınıyla daha da derinleşti. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, Türkiye'deki ekonomik göstergelerin ciddi anlamda bozulduğunu, bu durumun kaygı verici olduğunu söylerken “Maalesef Türkiye bir süredir uzun vadeli iyi düşünülmüş veriye, analize ve uzmanlığa dayalı bir stratejinin noksanlığını hissetmektedir” tespitinde bulundu.

“2002’de siyasetin gösterdiği irade ileriki yıllarda bozulmaya başladı. Vizyon zamanla gitti. Bugün kamu harcamaları şeffaf değil. Bu durum Türkiye’yi öngörülemez ülke haline getiriyor” diyen Gül, daha çok şeffaflık ve liyakat vurgusu yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *