ANASAYFA arrow right Yaşam

Abdülhamit hayranı eski muhtar hakkında suç duyurusu

Abdülhamit hayranı eski muhtar hakkında suç duyurusu
YAYINLAMA: 25 Ekim 2020 / 19.14
GÜNCELLEME: 25 Ekim 2020 / 19.14
CHP Şehitkamil İlçe Başkanlığı, 100 TL banknotun üzerindeki Atatürk’ün resminin yerine Abdülhamit’in fotoğrafını koyan ve ‘Birazda böyle kudursunlar’ şeklinde skandal bir paylaşım yapan Değirmiçem Mahallesi eski muhtarı Muhammet Şinasi Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu

Suç duyurusu hakkında Sabah’a açıklamalarda bulunan CHP Şehitkamil Hukuk ve Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Av. Yunus Emre Özmen, davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarının altını çizerken, “Ülke kurucusuna yapılan bir hakaret söz konusu. Dolayısıyla bu tür paylaşımların cezasız kalmaması gerekiyor. Çünkü bu paylaşım bugün cezasız kalırsa yarın başka bir paylaşım olacak” dedi.

Gereken cezayı almasını sağlayacağız

Özmen, “Söz konusu paylaşım bir eleştiri veya düşünce açıklaması değil alenen Atatürk’ü aşağılamak ve Atatürk’e değer veren ve değerlerine sahip çıkan yurttaşları tahrik etmek amacıyla yapılmıştır. Genel Başkanımız parti ile ilgili dosyalarda çok fazla şikayetçi olma taraftarı değil, fakat Atatürk ve milli değerler bizim kırmızı çizgimizdir. Bu anlamda şikâyetimizi yaptık ve takip edeceğiz. Bu kişinin gereken cezayı almasını sağlayacağız” şeklinde açıklamada bulundu.

Bu tür paylaşım yapanlar kendi partisi içerisinde de dışlanmalı

Av. Özmen, “5816 Sayılı Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkında kanun var. Maddeye göre Atatürk’ün hatırasına alenen hakarete 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır. Bir de TCK 216 maddeye göre halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçu var. Bu paylaşım yapan şahıs bu iki maddeye göre suç işliyor. Bu tür paylaşım yapan kişiler kendi partisi içerisinde de dışlanmalı. Çünkü bunlar bir eleştiri değil, hakaret, toplumu bölen paylaşımlar” ifadelerini kullandı.

Toplum her geçen gün daha da kutuplaşıyor

Bu tür dosyaların genellikle takipsizlikle sonuçlandığını ancak bir cezasının olması gerektiğini kaydeden Özmen, “Cumhurbaşkanına hakaretten ceza veriliyor, ancak söz konusu Atatürk veya başka siyasi liderler olunca herhangi bir ceza verilmiyor. Yani toplum her geçen gün daha da kutuplaşıyor. İnsanların kendi düşüncesi dışında başka bir düşünceye tahammülü yok. Siyasi iktidar iktidarda kalmak için kaos yaratıp, düşman üretip ve kendi seçmen kitlesini diri tutmaya çalışıyor” açıklamasını yaptı.

Hukuk sistemi hiç olmadığı kadar kötü durumda

Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu, fakat bunun söylemden ileriye gidemediğini kaydeden CHP Şehitkamil Hukuk ve Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Av. Yunus Emre Özmen, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: “Kurum ve siyasilerin olduğu dosyalarda kararlar kurumlar ve siyasi iktidar lehine karar çıkıyor. Hukuk sistemi hiç olmadığı kadar kötü durumda, insanların güveni kalmadı, verilen kararlar hiç kimseyi tatmin etmiyor. Yani hukuk sistemi Türkiye’de şu an da işliyor diyemeyiz. Dolayısıyla hukukun siyasi üstü bir oluşum olması lazım.” Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *