ANASAYFA arrow right Dünya

ABD'nin son yarım asırda girdiği savaşları kaybetmesinin sebebi açıklandı

ABD'nin son yarım asırda girdiği savaşları kaybetmesinin sebebi açıklandı
YAYINLAMA: 26 Mart 2021 / 14.00
GÜNCELLEME: 26 Mart 2021 / 14.00
New York merkezli National Review dergisi, ABD ordusunun ülke liderlerinin hataları yüzünden girdiği savaşları kaybettiğini yazdı.

Lawrence Korb imzalı yazıdaPentagon yetkilisi Bing West'in daha önce ABD'nin son 50 yılda VietnamIrak ve Afganistan olmak üzere üç büyük savaşı kaybettiğini ifade ettiği, sebeplerini de asker ve politikacıların eylemlerine ve toplumdaki eğilimlere bağladığı anımsatıldı.

Yenilgilerin başlıca sorumlusunun politikacılar olduğunu kaydeden Korb, Vietnam'daki yenilginin kaçınılmaz olduğunu kaydederek ABD idaresinin savaşa girme kararı aldığını ama bunun sonucu binlerce ABD askerinin öldüğünü belirtti.

ABD'nin asılsızca Irak'ı kitle imha silahı geliştirmekle suçladığını ama sonuç olarak bu silahı asla bulamadığını hatırlatan gazeteci, Irak savaşı sonucu ABD'nin petrol yataklarını kontrol etme fırsatını yakalamasına rağmen petrolden elde edilen tüm gelirin ülke bütçesini teğet geçerek özel şirketlerin kasasına girdiğini kaydetti.

ABD ordusunun Afganistan'da da hiçbir değişiklik elde edemediğini belirten Korb, 20 yılda sadece kendi itibarına onarılamaz zarar verdiğini vurguladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *