ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

ABD’nin Ortadoğu politikasının değişmesi Türkiye’yi de etkiler

ABD’nin Ortadoğu politikasının değişmesi Türkiye’yi de etkiler
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2020 / 16.02
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2020 / 16.02

ABD’de binlerce insanın ölümüne ve yaralanmasına yol açan terörist saldırıyı şiddetle kınadığını söyleyen Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz, ABD’nin bunu yapanlara en kısa zamanda yanıt vereceğini belirterek, dünyada bazı dengelerin değişebileceğini ifade etti.

Devlet Bakanı Yılmaz, konuyla ilgili Sabah’a yaptığı açıklamada, saldırının son derece canice yapıldığını belirterek, terörün dininin ve milliyetinin olamayacağını söyledi.

ABD’nin, bu saldırının altında kalmayacağını hatırlatan Devlet Bakanı Yılmaz, “Bu vahşi saldırıyı yapanları kesinlikle lanetliyorum, tasvip edilir hiçbir yanı yok, olamaz da. ABD’de bunu yapanlara en ağır şekilde yanıt verecektir. Umarız gerçek suçluyu tespit edip, onu cezalandırır. Böyle bir vahşi terör olayının tüm İslam alemine genellememesini ümit ediyoruz. Bir veya birkaç kişinin yaptığı yanlışla o camianın tümünü hedef göstermek doğru değil. Umarız ABD böyle bir hataya düşmez. Çünkü böyle bir durum söz konusu olduğunda bundan Türkiye’de direk tetiklenecektir” dedi.

Ortadoğu ülkelerine yönelik ABD’nin tutumunun değiştirmesinden Türkiye’nin olumsuz şekilde etkileneceğini kaydeden Devlet Bakanı Yılmaz, “Türkiye hem İslam ülkesi hem NATO’ya üye bir ülke. O nedenle komşu ülkelerden birinin bundan sorumlu tutulması veya olayın İslam alemine yönlendirilmesi son derece tehlikeli olur. Temennimiz bu vahşi terör olayında suçlu bir devlet çıkmasın. Çıkarsa o zaman sonuç çok kötü olur” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *