ANASAYFA arrow right Sağlık

ABD'li doktorlardan iki doz aşı olanlarla ilgili kritik açıklama

ABD'li doktorlardan iki doz aşı olanlarla ilgili kritik açıklama
YAYINLAMA: 12 Ekim 2021 / 18.19
GÜNCELLEME: 12 Ekim 2021 / 18.19
İkinci doz aşının giderek etkisinin azaldığına yönelik tartışmalar sürerken Amerikalı doktorlar, milyonlarca kişiyi ilgilendiren bu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İki doz aşı yaptırmanın önemini yineleyen doktorlar, üçüncü doz için "insanların panik yapmasına gerek olmadığını" belirtti.

Rochester Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde solunum yolu hastalıkları uzmanı Dr. Ann Falsey, "Zaman geçtikçe ikinci dozun getirdiği bağışıklık giderek azalacaktır, fakat bu durum panik yapmaya sebebiyet vermemeli" dedi.

Bağışıklığın bir günde tamamen gitmeyeceğini vurgulayan Dr. Falsey, BioNTech, Moderna ve Johnson & Johnson koronavirüs aşılarının gayet iyi koruma sağladığını belirtti.

Dr. Falsey, "Şu an, hastalığı ağır geçirmemek için üçüncü dozu yaptırın diyebileceğimiz bir konumda değiliz. Fakat gördüğümüz enfeksiyonlar çoğunlukla soğuk algınlığına benzer görünümdeler. Yani tek söyleyebileceğim şey, panik yapmayın" dedi.

Dünya genelinde yapılan çeşitli araştırmalarda, iki doz BioNTech aşısı sonrası oluşan bağışıklığın azaldığını ortaya koyarken ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi, üçüncü yardımcı doz aşı olanların sayısının ilk kez aşı olanların sayısından daha fazla olduğunu açıkladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *