ANASAYFA arrow right Yaşam

ABD’den Ukrayna’ya dev askeri yardım hazırlığı

YAYINLAMA: 24 Ağustos 2022 / 15.05
GÜNCELLEME: 24 Ağustos 2022 / 15.05
ABD’nin Kiev’e yönelik yeni yardım paketinin amacının, Ukrayna’nın orta-uzun vadeli savunma pozisyonunu sağlama almasına yardımcı olmak. Ayrıca yeni paketin kaynak sağlaması bekleniyor.

ABD hükümeti, Rusya’nın işgali altındaki Ukrayna’nın askeri güçlerinin eğitilip donatılması amacıyla yaklaşık 3 milyar dolarlık askeri yardıma hazırlanıyor. Bugüne kadarki en büyük yardım paketiyle ABD’nin güvenlik yardımının daha uzun vadeli bir plana dönüştüğü yorumu yapılıyor.

AP’ye bilgi veren ABD’li yetkililer, yeni yardım paketinin Rusya’nın Ukrayna işgalinde altı ayın geride kalacağı ve Ukrayna’nın bağımsızlık gününü kutlayacağı çarşamba günü açıklanmasının beklendiğini söyledi.

PAKETTE NELER VAR?

Açıklanacak yeni yardım paketiyle üç tip insansız hava aracı, diğer silahlar ve önümüzdeki 1-2 yıl içinde cephede kullanılmaması olası mühimmat ve ekipman alımı için yapılacak anlaşmalara kaynak sağlanması bekleniyor.

VOA’nın aktardığı habere göre yetkililer yardım paketinin küçük boyutlu Puma drone’ları, daha dayanıklı Scan Eagle izleme ve gözlem drone’larının yanı sıra, ilk kez gemiden kalkabilen İngiliz Vampire drone sistemlerine ayrılacak maddi kaynağı kapsayacağını belirtti.

Konuyla ilgili bilgi sahibi olan kaynaklara göre önceki yardım paketlerinin aksine yeni yardım paketinin büyük ölçüde amacı Ukrayna’nın orta-uzun vadeli savunma pozisyonunu sağlama almasına yardımcı olmak.

Önceki silah sevkiyatlarında Ukrayna’nın acil ihtiyaç duyduğu silah sistemleri ve mühimmata ağırlık verilmiş ve güvenlik yardımları daha çok Pentagon’un envanterinde bulunan ve kısa vadede sevkiyatı yapılabilecek silahlardan oluşmuştu.

Öte yandan Ukrayna’daki ABD Büyükelçiliği’nden ve ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yeni güvenlik uyarısında, Amerikan vatandaşlarının Ukrayna’yı terk etmesi istenmişti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *