ANASAYFA arrow right Güncel

ABD’den ‘sivil hayatları korumak için Suriye’de gerilimi azaltma’ çağrısı

YAYINLAMA: 22 Kasım 2022 / 14.37
GÜNCELLEME: 22 Kasım 2022 / 14.37
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, yazılı bir açıklama yaparak “Birleşik Devletler, Suriye ve Türkiye’deki sivil can kayıpları sebebiyle içten taziyelerini sunuyor” dedi, bölgede “gerilimi düşürme” çağrısı yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin kuzey Suriye ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) topraklarına yönelik hava saldırıları ve Antep'in Karkamış ilçesini hedef alan roket saldırılarının ardından dün (21 Kasım) yazılı bir açıklama yaptı.

Bakanlık Sözcüsü Ned Price'ın açıklamasında, "ABD, Suriye ve Türkiye'deki sivil can kayıpları sebebiyle içten taziyelerini sunuyor" denildi. 

"Sivil hayatları korumak ve IŞİD ile mücadele ortak hedefini desteklemek için Suriye'de gerilimi azaltma çağrısı yapıyoruz" diyen Price, "Irak'ın egemenliğini ihlal eden, koordine edilmemiş her türlü askeri eyleme karşı çıkmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kilis'teki saldırıyı HRE üstlendi

Öte yandan, IKBY merkezli Rûdaw haber sitesinin aktardığına göre, 20 Kasım'da Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine düzenlenen roketli saldırıyı Efrin Kurtuluş güçleri (HRE) isimli örgüt üstlendi.

Türkiye'nin kuzey Suriye ve IKBY'ye yönelik hava saldırılarının ardından Öncüpınar'a düzenlenen roketli saldırıda yedi polis, bir asker yaralanmıştı.

Saldırıyı üstlenen HRE, Türkiye'nin kuzey Suriye'ye yönelik saldırılarına "yanıt vermek" amacıyla bu eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi.

SOHR: Rusya, Hatay sınırını bombaladı

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) de dün bir açıklama yaparak Rusya savaş uçaklarının Bab el-Hewa sınır kapısını ve Hatay sınırına yakın Şermenda kasabasına yakın hastaneyi altı kez bombaladığını duyurdu.

Rûdaw'ın aktardığına göre, SOHR ayrıca Rusya savaş uçaklarının bir yanda Demokratik Suriye Güçleri (DSG) diğer yanda Türkiye destekli kuvvetlerin karşılıklı durduğu cephe hatları üzerinden uçtuğu bilgisini paylaştı.

SOHR'nin açıklamasına göre, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Türkiye destekli gruplar Halep'in doğu kırsalında SGD kontrolündeki bölgelere ağır top mermileri attı, bombardıman Menbiç kırsalındaki Korheyuk, Al-Kawikli ve Qert Wayran köylerinde yoğunlaştı.

Yerel kaynakların aktardığına göre, TSK ve silahlı gruplar Afrin'in Şerawa ile Şehba bölgeleri ile Amude ve Til Temir ilçelerinin kırsal bölgelerini, Kobanî'nin batısını havan ve obüs topları ile bombaladı. 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *