ANASAYFA arrow right Dünya

ABD'de polis, bir siyahı arkasından vurdu

ABD'de polis, bir siyahı arkasından vurdu
YAYINLAMA: 24 Ağustos 2020 / 17.19
GÜNCELLEME: 24 Ağustos 2020 / 17.19
ABD'nin Wisconsin eyaletinde polisin bir siyaha arkadan yedi el ateş ettiği anlar görüntülere yansıdı. Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Wisconsin eyaletinde görev yapan Kenosha kent polisi Pazar akşamı (dün akşam) Afro Amerikalı Jacob Blake'e yedi el ateş etti.

Yerel basından Milwaukee Journal Sentinel'da yer alan habere göre Pazartesi sabahı erken saatlerde Milwaukee'deki Froedtert Hastanesinde tedavisi süren Blake'in durumu ciddiyetini koruyor.

Wisconsin Adalet Bakanlığı Ceza Soruşturma Bölümü Pazartesi günü erken saatlerde yaptığı açıklamada, ilgili memurların idari izne ayrıldığını söyledi.

Vali: Defalarca arkasından vuruldu

Wisconsin Valisi Tony Evers yaptığı açıklamada, "Bu gece, Jacob Blake gün ışığında defalarca arkasından vuruldu," dedi ve ekledi:

"Henüz tüm ayrıntılara sahip olmasak da, kesin olarak bildiğimiz şey eyaletimizde veya ülkemizde kolluk kuvvetlerinde görevli şahısların ellerinde vurulan, yaralanan veya acımasızca öldürülen bir insan olduğu."

Kenosha News, komşuların Blake'in iki kadın arasındaki kavgayı bölmeye çalıştığını aktardı.

Sosyal medyada dolaşan bir video, beyaz tişörtlü ve siyah şortlu bir adamın gri bir minibüse doğru yürüdüğünü ve ardından silahları çekilmiş iki polis memurunu gösteriyor.

Video, adam memurlardan uzaklaşmadan önce ne olduğunu ya da ne söylendiğini göstermiyor.

Videoda Blake içeri girmek için kapıyı açarken, bir memur onu hareketsiz tutmak için tişörtünü kapıyor ve ardından onu arkadan yakın mesafeden vurduğu görülüyor.

Yedi el silah sesinin ardından Blake'in öne doğru düşen kafasından araba kornası sesi duyuluyor.

Polisi arkasından takip eden bir kadın ise çığlık atıp şoka girerken görülüyor.

Olay sırasında çocukları arabadaydı

Sivil haklar avukatı Benjamin Crump, videoyu Twitter'da paylaştı. Ayrıca Blake vurulduğunda Blake'in üç oğlunun arabada olduğunu söyledi.

"Bir polisin babasını vurduğunu gördüler," diye tweet atan Crump ekledi:

"Onlar sonsuza kadar travma geçirecekler. Memurların bizi KORUMA görevlerini ihlal etmelerine izin veremeyiz. Çocuklarımız daha iyisini hak ediyor !!"

George Floyd protestoları

Afro Amerikalı 46 yaşındaki George Floyd, 26 Mayıs'ta yanlış eşkalle ve dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis'te polisler tarafından gözaltına alınırken, polis Derek Chauvin'in 8 dakika 46 boyunca diziyle boğazına bastırdı.

Floyd'un bu süreçte söylediği "Nefes alamıyorum" haykırışı, protestoların da sloganı oldu. Floyd, olay yerine gelen acil sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı hastanede kısa süre içinde hayatını kaybetti.

Olayla ilgili görüntüler sosyal medyada yayıldıktan sonra ABD'deki birçok eyalete ve Avrupa ülkelerine sıçrayan bir protesto hareketi başladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *