ANASAYFA arrow right Dünya

ABD'de kasırga: En az 94 kişi hayatını kaybetti

ABD'de kasırga: En az 94 kişi hayatını kaybetti
YAYINLAMA: 13 Aralık 2021 / 15.48
GÜNCELLEME: 13 Aralık 2021 / 15.48
ABD'nin 6 eyaletinde cuma gününden beri görülen kasırga ve hortumlar nedeniyle en az 94 kişi yaşamını yitirdi. Onlarca kişi için arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

ABD'de Kentucky başta olmak üzere altı eyalette görülen kasırga ve hortumlar nedeniyle en az 94 kişi hayatını kaybetti.

Cuma gününden beri görülen 30 civarında kasırga yüzünden kimi kasabalar çok büyük bir yıkım yaşarken kayıp olan onlarca kişi için arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

ABD Başkanı Joe Biden, kasırgadan en çok etkilenen Kentucky eyaletini afet bölgesi ilan ettiğini duyurdu. Ölenler için baş sağlığı mesajı paylaşan Biden, arama kurtarma çalışmaları için eyalet valileriyle ortak çalıştıklarını söyledi.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Amerikan Ulusal Meteoroloji Dairesi, Arkansas, Tennessee, Missouri, Kentucky ve Illinois eyaletleri için uyarılarda bulundu.

Eyaletlerde son durum

Kentucky

Kasırga ve hortumlar nedeniyle sadece Kentucky'de en az 80 kişi hayatını kaybetti. Ölü sayısının 100'e kadar yükselebileceğini belirten Kentucky Valisi Andy Beshear, eyalet tarihindeki en kötü kasırganın yaşandığını söyledi.

Aşırı rüzgarlar nedeniyle bir trenin de raydan çıktığı eyalette acil durum ilan edildi. Bir yetkili, Mayfield, Kentucky'nin kasırganın "sıfır noktası" olduğunu söyledi.

Mayfield kasabasındaki bir mum fabrikasında da onlarca kişinin ölmüş olmasından endişe ediliyor. Vali, fabrikada 100'den fazla insanın bulunduğunu ifade etti. Şimdiye kadar fabrikadan 40 kişi kurtarılsa da 60 kişi halen kayıp.

Illinois

Illinois eyaletinde bulunan Amazon'a ait bir deponun ise çatısı çöktü. Depodaki işçilerin mahsur kaldığı bildirildi. Altı işçi hayatını kaybetti, diğer işçilerin aranmasına devam ediliyor.

İçeride kaç işçinin mahsur kaldığı henüz bilinmezken, acil servis yetkililerinin Facebook'ta yaptığı paylaşımlarda olayda çok sayıda kişinin yaralanmış olabileceği söylendi.

Illinois Valisi JB Pritzker, "Dualarım bu gece Edwardsville halkıyla. Gerekli tüm devlet kaynaklarını sağlamak için belediye başkanına ulaştım" ifadelerini kullandı.

Daha sonra çıkan haberlerde, 30 kişinin kurtarıldığı ve 2 kişinin de Missouri'de bir hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Kurtarma ekipleri enkazda arama çalışmalarını sürdürüyor.

Amazon sözcüsü ise yaptığı açıklamada, şirketin durumu ve hasarı değerlendirdiğini söyledi.

Eyalet polisi tarafından yapılan açıklamada, "can kaybının beklendiği" aktarıldı. Polis, kasırganın eyaletin batı kesimlerinde "önemli hasara" yol açtığını söyledi. Şerif Matt Sanderson WKYT-TV'ye verdiği demeçte Hopkins ilçesinde bir trenin raydan çıktığını dile getirdi.

Arkansas ve Tennessee

Arkansas eyaletindeki bakımevinde yaşayan bir kişi hayatını kaybetti, 5 kişi ağır yaralandı. Binada mahsur kalan 20 kişi kurtarıldı. Yetkililer binanın tamamen yıkıldığını söyledi.

Tennessee eyaleti Acil Durum Yönetim Ajansı sözcüsü Dean Flener, eyaletin kuzeybatısında üç kişinin öldüğünü söyledi. Daha fazla ayrıntı verilmedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *