ANASAYFA arrow right Dünya

ABD ve Çin, ticaret savaşlarını bitirmek için ilk adımı attı

ABD ve Çin, ticaret savaşlarını bitirmek için ilk adımı attı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.40
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.40
ABD Başkanı Trump, Çin ve ABD arasında süregelen "ticaret savaşları" ile ilgili açıklama yaptı. Trump, birinci faz ticar
ABD Başkanı Trump, Çin ve ABD arasında süregelen "ticaret savaşları" ile ilgili açıklama yaptı. Trump, birinci faz ticaret anlaşması üzerinde uzlaştıklarını ikinci faza geçileceğini duyurdu.
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Çin ile birinci faz anlaşma turunun tamamlandığını aktardı. Trump, anlaşmayı şöyle duyurdu:
"Çin ile çok geniş kapsamlı bir Birinci Faz Anlaşma üzerinde fikir birliğine vardık. Çin, bazı yapısal değişiklikler ve büyük miktarda tarım ürünü, enerji, işlenmiş ürünler ve daha birçok malın büyük miktarda satın alımı için mutabık kaldı."
"İkinci Faz Anlaşma için bir an önce müzakerelere başlayacağız, 2020 seçimlerine kadar beklemeyeceğiz. Bu herkes için muhteşem bir anlaşma."
"Ek tarifeler aşamalı azalacak"
Çin Ticaret Bakanı Yardımcısı Wang Shouwen, ise Euronews'in haberine göre "İki ülke bir ekonomik ve ticaret ön anlaşması metni üzerinde bir görüş birliğine vardı" ifadelerini kullandı.
Çin'e "dünyanın en büyük hırsızı" demişti
Trump, Kasım 2015'de "ekonomik düşman" olarak nitelendirdiği Çin'in ABD'ye yaptığının dünya tarihindeki en büyük hırsızlık olduğunu söylemiş ve "İşlerimizi çaldılar" demişti. bianet
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *