ANASAYFA arrow right Güncel

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nden Türkiye'ye Suriye çağrısı

YAYINLAMA: 05 Aralık 2022 / 14.35
GÜNCELLEME: 05 Aralık 2022 / 14.35
ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi: "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Suriye'deki sivillerin yaşamlarını ve geçim kaynaklarını tehdit edecek her türlü eylemden kaçınmaya çağırıyoruz."

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Gregory W. Meeks ve üye Michael McCaul, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’nin kuzeyine başlattığı hava harekatına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Suriye'deki sivillerin yaşamlarını ve geçim kaynaklarını riske atacak her türlü eylemden kaçınmaya çağırıyoruz" denildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi

"İstanbul’da ay başında sivillerin ölümüne ve yaralanmasına sebep olan bombalı saldırının ardından Türkiye, meşru ulusal güvenlik endişelerine sahip. Ancak IŞİD, asker toplamaya ve kendisini yeniden inşa etmeye çalışıp terörist saldırılarına devam ederken, Türkiye’nin Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) yönelik son saldırılarının IŞİD’e karşı kritik çabaları tehlikeye atmasından derin endişe duyuyoruz.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, IŞİD’e karşı küresel koalisyonun, bu hain terörist grubun kalıcı yenilgisini sağlama kabiliyeti baltalayacak veya Suriye’deki sivillerin yaşamlarını ve geçim kaynaklarını riske atacak her türlü eylemden kaçınmaya çağırıyoruz."

Ortak devriyeler yeniden başladı

Türkiye’nin son hava saldırılarının ve kara harekâtı sinyallerinin ardından Suriye’de ABD askerleri ile Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) ara verdiği ortak devriyelerin dün (3 Aralık) kısmen yeniden başladığı belirtildi.

AP ajansı, IŞİD karşıtı operasyonların başlamadığını ancak IŞİD’li ailelerinin tutulduğu El Hol ve diğer kampların çevresinde, sınırlı devriyelerin yapıldığını duyurdu.

Haseke vilayetindeki Rumeylan kenti yakınlarındaki ABD üssünden ABD’ye ait dört, SDG’ye ait bir zırhlı aracın birlikte çıkarak, Irak sınırı yakınlarındaki bir diğer Amerikan üssüne doğru birlikte hareket etti.

İbrahim Kalın: İzin istemeyiz

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Al Jazeera İngilizce kanalında katıldığı programda, muhtemel bir kara harekatıyla ilgili "Ulusal güvenlik tehdidiyle karşı karşıya kaldığımızda izin istemeyiz, sadece müttefiklerimizle koordine ederiz.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *