ANASAYFA arrow right Yaşam

ABD: Suriye’nin kuzeyindeki saldırılardan derin endişe duyuyoruz

YAYINLAMA: 23 Ağustos 2022 / 19.19
GÜNCELLEME: 23 Ağustos 2022 / 19.19
Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı, kuzey Suriye’de son dönemde yaşanan saldırılar ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, kuzey Suriye'deki duruma ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Price, dün (22 Ağustos) yayınladığı açıklamada, "Birleşik Devletler, Suriye'nin kuzey sınırında son dönemde yaşanan saldırılardan derin endişe duyuyor ve tüm tarafları ateşkes hatlarını korumaya çağırıyor" dedi.

Türkiye'nin desteklediği Suriye Milli Ordusu'nun (SMO) kontrolündeki Suriye'nin kuzeyindeki El Bab ilçesinde 19 Ağustos'ta yaşanan saldırıya da değinen Ned Price, "El Bab, Haseke ve diğer bölgelerdeki sivil can kayıplarından esef duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Price, "IŞİD'in kalıcı olarak yenilmesini ve Suriye çatışmasına siyasi bir çözümü sağlama çabalarına bağlılığımız sürüyor" dedi.

El Bab ve Haseke'de ne olmuştu?

Türkiye'nin desteklediği Suriye Milli Ordusu'nun (SMO) kontrolündeki Suriye'nin kuzeyindeki El Bab ilçesinde 19 Ağustos sabahı gerçekleştirilen saldırıda 17 kişi yaşamını yitirdi, 35 kişi yaralandı.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) başkenti Erbil merkezli Rûdaw haber sitesi, bazı medya kanallarının saldırının Demokratik Suriye Güçleri (SDG) ve Suriye yönetimi tarafından yapıldığını iddia ettiğini yazdı.

Rûdaw'ın aktardığına göre, iddialar üzerine açıklama yapan DSG Basın İrtibat Merkezi Sorumlusu Ferhad Şami, "Basın kuruluşları yoluyla bu sabah Bab şehrinin hedef alındığını öğrendik. Güçlerimizin doğrudan ya da dolaylı olarak konuyla hiçbir bağlantısının olmadığının altını çiziyoruz" dedi.

"Güçlerimizin bütün operasyonları işgalci Türk devleti ve çetelerine yöneliktir" diyen Şami, "Bab'a yönelik bu saldırının Türkiye dışişleri bakanlığının açıklamalarına karşı öfkesini dile getirmek isteyen yurttaşları engelleyen kişiler tarafından yapıldığını tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

AA, saldırının füzeler ile gerçekleştirildiğini yazarken Rûdaw haber sitesi saldırının top atışlarıyla gerçekleştirildiğini kaydetti.

Öte yandan, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) ve ANHA Haber Ajansı da 16 Ağustos 2022 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Halep, Êfrîn, Qamişlo, Heseke ve Kobanê kuzey köylerini, Kobanê kent merkezini, topçu ve havan atışı altına aldığını bildirmişti. Sivil yerleşimlerin isabet aldığı, evlerin hasar gördüğü, bir çocuğun yaralandığı aktarılmıştı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *