ANASAYFA arrow right Dünya

ABD, Myanmar'daki diplomatlarını geri çağırdı

ABD, Myanmar'daki diplomatlarını geri çağırdı
YAYINLAMA: 31 Mart 2021 / 14.13
GÜNCELLEME: 31 Mart 2021 / 14.13
Myanmar'la ilgili daha önce konulan Kategori-4 (seyahat etmeyin) seviyesinin devam ettiği belirtilerek, ABD vatandaşlarının, zorunlu olmadıkça bu ülkeye gitmemesi çağrısı da yapıldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, ordunun darbe yaptığı ve gösterilerde 500’den fazla sivilin öldürüldüğü Myanmar'da artan şiddet gerekçesiyle ülkedeki Amerikan diplomatik misyonlarında görevli, zorunlu olmayan tüm çalışanların ülkeyi terk etmelerini istedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Myanmar'da yapılan darbenin ardından ülkenin birçok yerinde şiddetin ve sokak olaylarının giderek arttığına işaret edildi.

Bakanlık, Myanmar'la ilgili 'ülkeden gönüllü ayrılma' tavsiyesinde bulunduğu 14 Şubat'taki seyahat uyarısını güncelleyerek bugünden itibaren ülkede görevli zorunlu olmayan tüm diplomatik çalışanların ve ailelerinin, Myanmar'ı terk etmesi talimatının verildiğini bildirdi.

Sputnik’in aktardığı habere göre açıklamada, Myanmar'la ilgili daha önce konulan Kategori-4 (seyahat etmeyin) seviyesinin devam ettiği belirtilerek ABD vatandaşlarının, zorunlu olmadıkça bu ülkeye gitmemesi çağrısı yapıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *