ANASAYFA arrow right Dünya

ABD: Irak’tan çekilme gündemimizde yok

ABD: Irak’tan çekilme gündemimizde yok
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.40
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.40
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ortagus, Irak’ta ABD askerlerinin IŞİD’le mücadele için bulunduğunu, gündeml
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ortagus, Irak’ta ABD askerlerinin IŞİD’le mücadele için bulunduğunu, gündemlerinde "Irak'tan çekilme" konusunun olmadığını söyledi.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ortagus, yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin Orta Doğu'da "iyi bir misyonla" ve Irak'ta IŞİD’le mücadele kapsamında bulunduğuna vurgu yaptı.
"Irak'taki askeri varlığımız IŞİD’le mücadeleyi sürdürmek ve ABD'li, Iraklı ve koalisyon ortaklarımızı korumak amacına matuftur" ifadesini kullanan Ortagus, Irak'taki IŞİD’le mücadele misyonunun halen önemli olduğunu belirtti.
Ortagus, Amerikan askerlerinin Irak'ta kalıp kalmayacağı ile ilgili sürece ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:
"Şu anda Irak'a giden heyetin amacı, Irak'la stratejik ortaklığımızı nasıl daha da geliştirebileceğimizi ve Orta Doğu'daki haklı ve uygun askeri varlığımızı konuşmaktır, yoksa askerlerin geri çekilmesini görüşmek değil."
Başbakan Abdülmehdi “ABD nasıl çekileceğine karar versin” demişti
Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi, gün içinde ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan askerlerinin Irak'taki üslerden nasıl çekileceğini belirlemesi için bir delegasyon göndermesini talep etmişti.
Irak Başbakanlık ofisinden yapılan resmi açıklamaya göre Abdülmehdi, askerlerin ülkeden çıkarılması için bir "mekanizma formüle edilmesini" istediğini telefonda görüştüğü ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya bildirdi.
Irak lideri, Pompeo'dan "Irak parlamentosunun talebini yerine getirip, askerlerin ülkeden çıkarılması için bir delegasyon göndermesini" de talep etti. bianet
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *