ANASAYFA arrow right Dünya

ABD Adalet Bakanlığı: Bu çete, eylemlerinden sorumlu tutulacak

ABD Adalet Bakanlığı: Bu çete, eylemlerinden sorumlu tutulacak
YAYINLAMA: 08 Ocak 2021 / 14.24
GÜNCELLEME: 08 Ocak 2021 / 14.24
ABD Adalet Bakanlığı, dün Kongre binasının Trump yanlılarınca işgal edilmesi hakkında yaptığı açıklamada sorumluların cezasız kalamayacağı mesajını verdi.

Dün Kongre binasının başkanlık seçimi yenilgisini kabul etmeyen Donald Trump yanlılarının işgaline uğraması ve yaşanan şiddet olayları nedeniyle ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, sorumluların cezasız kalmayacağı belirtildi.

Açıklamada ‘‘Dün ülkemiz bir çetenin kongre binasına girmesini ve kontrolün yeniden sağlanması için federal ve yerel güvenlik güçlerinin devreye girmesini büyük bir hayretle izledi. Adalet Bakanlığı, yönetimimize ve yasaların üstünlüğüne yapılan bu saldırının sorumlularının eylemlerinden yasalar karşısında tam olarak sorumlu tutulacaklarına bağlılığını garanti eder” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada bakanlığa bağlı savcıların gece boyunca Kongre polisi, FBI, başkent polisi ve halkla birlikte istihbarat toplamak, saldırganların kimliklerini tespit etmek ve iddianameler hazırlamak üzere çalıştığına dikkat çekildi.

Bakanlık açıklamasında, “Dünkü olaylara katılanların bazıları hakkında bugün suçlama yapılacak. Biz de bu sorumluların kanun karşısında hesap vermesi için sistemli şekilde delil toplamaya ve tutuklamalar yapmaya gelecek günlerde ve haftalarda da devam edeceğiz’’ vaadine de yer verildi.

68 kişi tutuklandı

Başkent Washington Polis Teşkilatı Şefi Robert Contee, gösterilerde 60’ı erkek, 8’i kadın toplam 68 kişiyi Kongre binasına girilmesi ile bağlantılı olarak tutukladıklarını bildirdi. Bunlardan 26’sının tutuklanma nedeninin Kongre’ye yasa dışı şekilde girme ve sokağa çıkma yasağının ihlali olduğunu kaydetti. Kongre’ye yasadışı şekilde girmek suçundan yapılan tutuklamaların hepsinin akşam 6.00’dan sonra yapıldığını belirten Contee, bunun nedeni olarak polisin önce Kongre binasında kontrolu sağlamaya çalışmasını, tutuklamaları daha sonra yapmasını gösterdi. Contee ‘‘Aksi halde çok daha fazla kişi zarar görürdü’’ dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *