ANASAYFA arrow right Güncel

ABD, 12-15 yaş için BionTech aşısını onayladı

ABD, 12-15 yaş için BionTech aşısını onayladı
YAYINLAMA: 11 Mayıs 2021 / 14.29
GÜNCELLEME: 11 Mayıs 2021 / 14.29
ABD Gıda ve İlaç Dairesi, Pfizer-BionTech Covid-19 aşısının acil kullanım onayını 12-15 yaş grubunu da kapsayacak şekilde genişletti.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Amerikan şirketi Pfizer ile Almanyalı biyoteknoloji firması BionTech’in ürettiği Covid-19 aşısının 12-15 yaş aralığındaki çocuklarda kullanımına onay verdi.

FDA Komiseri Vekili Dr.Janet Woodcock, konuya ilişkin açıklamasında Pfizer/BionTech Covid-19 aşısı verilerinin çok sıkı denetimden geçtiğini belirterek, "Aşılama yaşının genişletilmesi salgının bitirilerek, bizi hayatın normale dönülmesine yaklaştıracak” dedi.

Woodcock, onay sürecinin tamamlanmasından sonra eyaletlerin sonbaharda okullar açılmadan ortaokul öğrencilerine Covid-19 aşısı yapmaya başlayabileceğini aktardı.

Tavsiye komitesi toplanacak

Anadolu Ajansı’nın (AA) haberine göre, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) aşılama tavsiye komitesinin de yarın toplanarak, Pfizer/BioNTech aşısının çocuklara uygunluğunu değerlendireceği belirtildi.

Buna göre, onaylaması halinde birkaç gün içinde aşı dozlarının dağıtımına başlanabilecek.

Yüzde 100 etkinlik göstermişti

ABD ilaç şirketi Pfizer, Almanyalı ortağı BionTech ile 25 Mart’ta yaptığı açıklamada, 6 ay ile 11 yaş aralığındaki çocuklarda Covid-19 aşı denemelerine de başlandığını bildirmişti.

Bundan bir süre önce de Pfizer/BioNTech, ABD'de 12 ila 15 yaş grubundaki 2 bin 260 kişi üzerinde yaptığı klinik çalışmanın yüzde 100 etkinlik gösterdiğini duyurmuştu.

Öte yandan çocuklarda Covid-19 nedeniyle ağır hastalanma veya ölüm riski çok az. Bu nedenle birçok ülkede çocuklar aşılama programlarına dahil edilmiyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *