ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

AB yolculuğunda geri kalınmamalı

AB yolculuğunda geri kalınmamalı
YAYINLAMA: 18 Temmuz 2021 / 16.54
GÜNCELLEME: 18 Temmuz 2021 / 16.54
3 Kasım seçim sonuçlarının seçmenin sağduyusunun bir yansıması olduğunu söyleyen TÜGIK yetkilileri, tek parti iktidarının ülkenin biriken sorunlarının daha kısa sürede çözümü konusunda önemli fırsat olduğunu açıkladı.

TÜGİK yetkilileri, Türkiye’nin yasaklar değil özgürlükler ülkesi olması gerektiğini, bu konuda iktidar partisine önemli görev düştüğünü vurguladı.

Uluslararası sistemin yeniden yapılanma arayışları içinde olduğu, buna bağlı olarak gelişen yoğun iç ve dış gündemin baskısı altında bulunan Türkiye’nin, kritik aşamada sahip olduğu tek partili güçlü iktidar modelinin, ülkemiz için önemli bir kazanç olduğunu ifade eden TÜGİK yetkilileri, ülkenin son yıllarda çeşitli konularda kutuplaşma ve gerginliklerle karşı karşıya olduğunu ifade etti. Yetkililer, iktidar ve muhalefet partilerinin tek başına iktidar ve tek başına muhalefet görüntüsü ile mecliste yer alma başarısı ortaya koyması, toplumun geniş kesimleri arasında sosyal barışı sağlama adına da önemli fırsat oluşturduğunu açıkladı.

Türkiye’nin AB yolculuğunda geri kalınmaması ve Kopenhagg Zirvesine kadar geçen süre içinde ülke olarak üzerimize düşen yükümlülüklerin zamanında yerine getirileceği ve gerekli adımların hemen atılacağı yönündeki açıklamaları ümit verici bulduklarını söyleyen TÜGİK yetkilileri, “3 Kasım seçimleri ile ortaya çıkan Meclis aritmetiğindeki güçlü iktidar yapısı bu konuda daha kararlı irade ortaya konulmasına fırsat vermektedir. Türkiye gerek kamuoyunun büyük desteği, gerekse de seçimle ortaya çıkan güçlü iktidar ve muhalefet fotoğrafı ile bu tarihi fırsatın kaçırılmaması yönünde azami çabayı göstermelidir” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *