ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

AB yerine AKP

AB yerine AKP
YAYINLAMA: 14 Temmuz 2021 / 14.08
GÜNCELLEME: 14 Temmuz 2021 / 14.08
Anketler doğru çıktı…

AK Parti, Gaziantep’te de birinci parti olarak 7 milletvekiline sahip olurken, resmi olmayan seçim sonuçlarına göre ikinci parti olan CHP meclise 3 milletvekili gönderiyor. 3 Kasım erken genel seçimleri için seçmenin çoğu oy kullanmaya gitmezken, sandık başına gidenler oylarını AKP’ye verdi. Oy kullanma işlemi zamanında tamamlandı.

İl ve ilçe seçim kurullarının oyları partilere göre tasnif ettiği Adliye Sarayı’nın etrafında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Ayrıca adliye binasının etrafı araç trafiğine kapatıldı.

Oyların tasnifi gece geç saatlere kadar sürdü… 1999 Seçimlerine göre CHP oylarını artırırken ANAP, DSP, DYP, MHP ve SP büyük oy kaybına uğradı. AK Parti ve CHP’nin parti merkezlerinde oluşturduğu bilgi işlem bürolarında sonuçlar kısa sürede değerlendirilip, merakla bekleyen partililere duyuruldu.

Gaziantep’te AK Parti’nin yüzde 40 oy oranı ile 7 milletvekili çıkardığı seçim sakin bir ortamda yapıldı. Seçim sonuçlarının alınmasının ardından CHP 1. sıra milletvekili Abdülkadir Ateş, ”AK Parti beklentimizin üzerinde oy aldı. Biz ise beklentimize yakın oy aldık” dedi.

Seçim sonuçları, iktidar ortağı MHP, DSP ve ANAP ile DYP’nin milletvekili adaylarını hayal kırıklığına uğrattı. Oyunu Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nda kullanan ANAP adayı Turizm Bakanı Mustafa Taşar, “Seçim sonucuna saygı göstermek gerekir” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *