ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

AB yasalarının tehlikeye girmesinden endişeliyiz

AB yasalarının tehlikeye girmesinden endişeliyiz
YAYINLAMA: 02 Nisan 2021 / 13.37
GÜNCELLEME: 02 Nisan 2021 / 13.37

Erken seçim kararı alınmasıyla birlikte AB uyum yasalarının çıkartılamayacağı kaygısını taşıdıklarını ifade eden ANAP İl Başkanı Necati Binici, mangalda kül bırakmayan bazı siyasi partilerin AB uyum yasaları parlamentoya geldiğinde, yersiz bir takım gerekçelerle bu yasaların çıkmasına engel olduklarını vurguladı.

Binici, il binasında düzenlediği basın toplantısında siyasi gelişmeleri değerlendirerek, AB’ye uyum yasalarının çıkarılması konusunda diğer partilerin ilgisizliğinden yakındı. 14 Maddelik önerge ve 3 geçici maddenin sadece AB yasalarının önünü açmanın yanı-sıra, Kopenhag kriterleri çerçevesinde hükümetin taahhütte bulunduğu yasalar olduğunu vurguladı. Binici, “Bahçeli niçin böyle bir tarih açıkladı, halen bir açıklama yapılmadı. Parlamentoda bulunan partiler içinde seçime hazır tek siyasi parti ANAP’tır.

Gaziantep teşkilatı olarak, 6 aydır seçim varmış gibi mahalle ve köyleri gezerek çalışma yapıyoruz. Ne oldu da Devlet Bahçeli altında imzası bulunan kriterlerin özellikle 3 yasa konusundaki endişelerini dile getirdi. Özellikle yabancı dilde öğretim, yabancı dilde yayın ve idam konusunda çekimser kaldı. Kıbrıs konusu AB gündeminde yoktur. Bu konu dikkate dahi alınmadı ama Bahçeli bu konuda özellikle seçmenine mesaj vermek için bu konuyu da ilave etmiştir” dedi.

Avrupa Birliği Yasaları çıkarıldıktan sonra erken seçime gidilmesinin Türkiye’nin önünü açacağını ifade eden Binici, “Bu yasalar çıkarılmadan gidilecek bir erken seçimde imzası bulunanlara halkımız hesap soracaktır. Avrupa Birliği’ne karşı partilerin seçim yaklaştıkça AB’ye sempati duymaları yersiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *