ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

AB üyeliği seçimin gölgesinde kalmamalı

AB üyeliği seçimin gölgesinde kalmamalı
YAYINLAMA: 02 Nisan 2021 / 13.37
GÜNCELLEME: 02 Nisan 2021 / 13.37
Erken seçim kararının sevindirici olduğunu belirten OSB Başkanı Akif Ekici, “Ancak, AB’ye uyum yasaları seçimin gölgesinde kalmamalı ve bu yasalar çıkarılmalıdır” dedi.

Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olan siyasi belirsizliğin kısa vadede çözülebileceğini ifade eden Ekici, “Uzun vadeli bir çözüm beklemek gerçekçi bir yaklaşım olmaz. Siyasi Partiler ve Seçim Kanunu’nda yapılması gereken değişiklik henüz yapılmadı. Mevcut yasalarla yapılacak seçimlerle varılacak nokta aynı. Kısa zaman içerisinde yine belirsizlik, yine siyasi istikrarsızlık olacaktır” dedi.

Şu an ikinci planda kalan ve Türkiye’nin geleceği için çok önemli olan Türkiye’nin AB’ye tam üyeliğinin, ertelenemeyeceğini ifade eden Akif Ekici, “AB’ye tam üyelik meclisin tarihi sorumluluklarından biridir. Daha müreffeh ve güçlü bir Türkiye için AB’ye üyeliği gerçekleştirmek zorundayız. Ya bu tarihi sorumluluğu yerine getirerek dünya ile entegre olup daha güçlü bir Türkiye oluşturacağız, ya da 2 bin 160 dolar kişi başı milli gelirle “Üçüncü Dünya Ülkeleri” içerisinde anılmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar küçük çıkarlar uğruna yapılması gerekenler yapılamadı. Ancak bu defa bu tarihi sorumluluğu yerine getirmek zorundayız” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *