ANASAYFA arrow right Dünya

AB, üst üste 15 yıldır Çin'in en büyük ticaret ortağı

AB, üst üste 15 yıldır Çin'in en büyük ticaret ortağı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.29
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.29
2018 yılında Çin ile Avrupa arasında ticaret hacmi %10'dan fazla büyüyerek 682,2 milyar ABD Doları'na ulaştı

2018 yılında Çin ile Avrupa arasında ticaret hacmi %10'dan fazla büyüyerek 682,2 milyar ABD Doları'na ulaştı

Bu yılın ilk 2 ayında ikili ticarette gelişme eğilimi korundu, karşılıklı yatırım artmaya devam etti.
Çin Ticaret Bakanlığı sözcüsü Gao Feng, bugünkü basın toplantısında Başbakan Li Keqiang'ın Avrupa'ya yapacağı zyaret ve Çin-Avrupa ticareti hakkında bilgi verdi.
Başbakan Li Keqiang, 8-12 Nisan günlerinde 21. Çin-AB zirvesinin yanı sıra 8. Çin-Orta ve Doğu Avrupa Ülkeleri zirvesine katılacak ve Hırvatistan'a resmi ziyaret gerçekleştirecek.
Ticaret Bakanlığı sözcüsü Gao Feng, Çin ve Avrupa'nın birbirleri için önemli ticaret ortakları olduğunu hatırlatarak, Çin'in Avrupa'yla somut işbirliğini güçlendirmeye, yatırım anlaşmasıyla ilgili müzakereyi ilerletmeye, ortaklaşa serbest ticareti korumaya hazır olduğunu belirtti.
Çin-Avrupa yatırım anlaşması müzakeresine değinen Gao Feng, müzakerelerin tüm hızıyla sürdüğünü açıkladı.
Sözcü, kapsamlı bir yatırım anlaşmasının karşılıklı yatırım için elverişli ortam yaratacağı gibi, Çin ile Avrupa arasında ortaklığın derinleşmesine yardım olacağını dile getirdi.
Sözcü Gao, basın toplantısında Çin ile Orta ve Doğu Avrupa arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğine de geniş yer verdi.
Gao'ya göre, 2018 yılında Çin ile Orta ve Doğu Avrupa'daki 16 ülke arasında ticaret hacmi %20 artarak 80 milyar doları buldu.
Çin şirketlerinin söz konusu ülkelerdeki yatırımı 10 milyar doların üstündeyken, 16 ülkenin Çin'deki yatırım miktarı 1,5 milyar doları aştı.
Çin Ticaret Bakanlığı sözcüsü Gao Feng, Çin'in Avrupa'daki bütünleşme sürecini destekleme temelinde Orta ve Doğu Avrupa ülkeleriyle arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğini güçlendireceğini kaydetti. Haber Merkezi

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *