ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

AB, Türkiye’yi istiyor

AB, Türkiye’yi istiyor
YAYINLAMA: 02 Mart 2021 / 14.11
GÜNCELLEME: 02 Mart 2021 / 14.11
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve GSO Başkanı Necat Koçer, TOBB tarafından düzenlenen Brüksel gezisinin çok yararlı olduğunu söyledi ve “En büyük görev yine siyasilere düşüyor. Aralık ayından önce AB uyum yasalarını çıkarmaları gerekiyor. Hem de meclis tatile girmeden” dedi.

GTO Başkanı Mehmet Aslan, AB görüşmelerinin olumlu geçtiğini ve ümitli olduklarını belirterek, “AB, 27 ülkeden istediği kriterlerin aynısını Türkiye’den de istiyor. Türkiye’ye karşı farklı veya katı tutum sergilenmiyor” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde TOBB heyetiyle Brüksel’e gider GSO Başkanı Nejat Koçer, konuyla ilgili olarak Sabaha yaptığı açıklamada, “Siyasilerle birlikte Brüksel’e gittik. Amaç Türk işadamlarının, sivil toplum örgütlerinin AB’ye girmek istediğini ortaya koymaktı. Bizim için bu çok önemliydi ve başarılı olduk. İlerisi için ümitliyiz. Burada en büyük görev yine siyasilere düşüyor. Aralık ayından önce AB uyum yasalarını çıkarmaları gerekiyor. Hem de meclis tatile girmeden. Aksi halde AB sürecinde gecikiriz” dedi.

Brüksel’de bir başka gerçeği daha gördüklerini vurgulayan Koçer, sözlerine şöyle devam etti: “AB’ye üye ülkelerin temsilcileri de Türkiye’nin AB içerisinde yer almasını istediklerini ve destek olacaklarını belirtiyorlar. Bu bizim için sevindirici bir olay. Şunu da vurgulamak gerek, Brüksel’de duyduklarımız Türkiye’den farklı değil. Ama inanç olarak bunları onların ağzından duyunca çok daha sevindik. Şunu söylüyorlar, Türkiye 40 yıldır AB kapısında. Uzun süre orada olmasına rağmen, Avrupa parlamentosunun verdiği ev ödevlerini gününde ve zamanında yerine getiremediğimizi vurguluyorlar. Ayrıca Türk insanının çok hassas ve duygusal olduğunu söylüyorlar. AB’nin istediği tüm kriterler yalnız bizden değil, tüm AB ülkelerinden istendiğini vurguluyorlar. Üstelik AB kriterleri sizin insanınız için ve AB ülkeleriyle adapte olabilmeniz için isteniyor. Yoksa AB Türkiye’den ayrı bir şey istemiyor, diye konuşuyorlar. Hak veriyoruz kendi insanımız için bile olsa bunu yapmalıyız. Zaten AB’nin ileri sürdüğü normları savunmamak elde değil.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *