ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

AB Ticaret Ataşeleri Gaziantep’e geliyor

AB Ticaret Ataşeleri Gaziantep’e geliyor
YAYINLAMA: 20 Haziran 2021 / 17.04
GÜNCELLEME: 20 Haziran 2021 / 17.04

Avrupa Birliği’ne üye 8 ülkenin ticari ataşelerinden oluşan bir heyet GAP’a geliyor. GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, AB Dönem Başkanı Danimarka Ticaret Ataşesi başkanlığında ticaret ataşelerinin bölge gezisi kapsamında 11 Ekim Cuma günü Gaziantep’e geleceklerini açıkladı. Aslan, aynı gün saat 14.30’da konukların GTO’yu ziyaret edeceğini açıkladı.

Ticaret ataşelerinin Gaziantep’e yapacağı ziyaretin ayrı bir anlam ve önem taşıdığını belirten Aslan, Gaziantep’in ekonomik yapısıyla ve AB ile ilişkiler bazında ülke genelinde öncü bir kent olduğunu kaydetti. Ataşelere, Oda faaliyetleri başta olmak üzere Türkiye’de ilk kez Gaziantep Ticaret Odası bünyesinde kurulan AB Bilgi Bürosu’nun çalışmaları hakkında bilgi verileceğini kaydeden Aslan, Gaziantep AB İş Geliştirme Merkezi Projesi hakkında da brifing vereceklerini açıkladı.

Aslan, “Ticaret ataşelerinin yapacağı temaslar, AB ülkeleri ile ilimiz arasındaki ticaretin geliştirilmesine katkı sağlaması açısından önem taşıyor. GTO olarak hedefimiz komşu ülkeler ve AB ülkeleri başta olmak üzere potansiyel pazarlan ilimiz açısından aktif hale getirmek. Hedefimiz doğrultusunda AB Bilgi Büromuzun çalışmaları ve İş Merkezleri Projesi çok önemli görevler yerine getirmektedir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *