ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

AB sürecinde idam cezası kaldırılmalı

AB sürecinde idam cezası kaldırılmalı
YAYINLAMA: 27 Ekim 2020 / 15.56
GÜNCELLEME: 27 Ekim 2020 / 15.56
İdam cezasının kaldırılması ile ilgili tartışmalar sürerken DSP’li Ali Ilıksoy, AB sürecindeki Türkiye’de idam cezasının bir engel olduğunu söyledi. MHP’li Mehmet Ay ise idam cezasının kaldırılmaması gerektiği görüşünü savundu.

Kurban Bayramı nedeniyle seçim bölgesine gelen TBMM Başkan Vekili DSP’li Ali Ilıksoy, AB’ye hazırlanan, yüzü batıya dönük Türkiye’de idam cezasının kaldırılması gerektiğini belirterek, “Ülke çıkarları çok daha önemlidir. AB’ye hazırlanan ülkemizde böyle bir cezanın sürekli engel olarak ortada durması doğru değil. Gerekli en uygun düzenlemelerle idam cezasının kaldırılması şart. Zaten parlamentodaki 4 parti idam cezasının kaldırılmasından yana” diye konuştu.

MHP Milletvekili Mehmet Ay ise idam cezasıyla ilgili tartışmaların hükümette bir krize yol açmayacağını belirterek, “Şu an konuyla ilgili olarak hükümet ortaklan arasında bir kriz yok. Tüm partiler seçim öncesi meydanlarda halka verdiği sözleri tutmak zorunda. Biz de seçim öncesi verdiğimiz sözleri tutmak zorundayız. İdamın kaldırılmasıyla ilgili oylamada biz kaldmlmaması yönünde oy kullanacağız. Ama sonucu ne olursa olsun katlanmak zorundayız. Bu ülkede 30-35 Bin civannda insan öldürmüş kişilerin idam edilmemesi durumunda Türk halkına saygısızlık etmiş olurlar” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *