ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

AB ile Türkiye’nin kaderi değişecek

AB ile Türkiye’nin kaderi değişecek
YAYINLAMA: 11 Kasım 2020 / 13.44
GÜNCELLEME: 11 Kasım 2020 / 13.44
Türkiye’nin AB’ye girmesinin kesinlikle göz ardı edilemeyeceğini belirten ANAP İl Başkan Yardımcısı Ulvi Toprakçı, bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini vurguladı.

Türkiye’nin AB’ye girmekten başka seçeneği ve alternatifinin olmadığını söyleyen Toprakçı, “Türkiye AB’ye girmek zorunda. AB’ye girdiğimiz takdirde Türkiye’de çok şey değişecek. Sosyal, siyasal, ekonomik alanda uygar ülkeler düzeyinde olacağız. İmrendiğimiz o İngiltere, Almanya ve Fransa gibi ülkelerin seviyesine çıkacağız. İnsanlar düşüncülerini özgürce ifade etme hakkına sahip olabilecek. Demokrasi tüm kurum ve kurulları ile yerleşip işleyecek. Ticaret ve ekonomi alanlarında ilerleme kaydedilecek. İnsanların yaşam standardı yükselecek, milli gelirden düşen pay artacak” dedi.

Halıcılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Besir Demircioğlu ise, Türkiye’nin mevcut hali ile AB’ye alınmasının imkansız olduğunu belirterek, “Türkiye’nin AB’ye kabul edilmesi için daha çok zaman geçmesi ve çok şeyin değişmesi gerek. 39 Yıldan beri AB kapısını çalıyoruz, halen olumlu bir gelişme yok. Herhalde bir o kadar zaman daha geçer. Çünkü AB’ye uyumla ilgili yapılan fazla bir şey yok. Böyle sorunlu bir ülkeyi Avrupa kendi arasına zor alır” diye konuştu.

AB’ye girmekle Türkiye’nin kaderinin değişeceğini söyleyen Demircioğlu, “Türkiye’nin her şeyi değişir. Örneğin bugün Avrupa ülkelerine mal satma sıkıntısı çeken, ticaret yapamayan sanayicinin önündeki engeller kalkar. Ticaretin önü açılır, ekonomide iyileşme olur. Ayrıca 1-2 ayda, ancak alınabilen vize sıkıntısı ortadan kalkar. Herkes rahatlar. AB’ye girersek kalitesiz mal üretiminden de kurtuluruz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *