ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

AB için idamın kalkması gerekiyorsa kaldırılmalı 

AB için idamın kalkması gerekiyorsa kaldırılmalı 
YAYINLAMA: 12 Şubat 2021 / 13.22
GÜNCELLEME: 12 Şubat 2021 / 13.22
Vatandaş, AB konusunda duyarlı. Türkiye’nin AB yolundan dönmesini istemiyor…

Türkiye’nin AB sürecinde en önemli engellerinden biri olan idam cezasının kaldırılması konusunda Sabah’a görüşlerini açıklayan vatandaşlar, Türkiye’nin çıkarlarının böyle bir ceza ile engellenmesine karşı çıkarak AB yolunun idam konusuyla tıkanmaması gerektiği yolunda görüş bildiriyor.

Zerekhan Fazlı (Avukat): “İdam kesinlikle kaldırılmalı. İdam zaten caydırıcı ceza değil. Hiçbir caydırıcılığı yok. Böyle bir ceza sistemi neden ülke için her fırsatta sorun oluyor. Kaldırılsın ve tartışma bitirilsin. Ana dilde eğitim konusuna gelince bir ülkenin resmi dili olmalı. Siz eğer ana dilde

SSK Bölge Hastanesi’ndeki eczane sayısı 12’ye yükseltilerek ilaç kuyrukları asgariye indirildi. Eğitim hakkı verirseniz aslında o kesime iyilik değil kötülük etmiş olursunuz. Örneğin bugün Kürtçe için 50-60 yıl gerek. Bu dilde kitap hazırlanması, uzman eleman yetiştirilmesi için uzunca bir zaman gerekli” dedi.

Uğur Akdemir (Telekom bayii): “Bence AB idamdan daha önemli. Eğer idam kalkmıyor diye Avrupa Birliği’ne giremeyeceksek idam kaldırılsın. Şu an için idam AB’ye girmemize engel teşkil ediyor. Ama AB’nin görmesi gereken şeyler de var, biz çok acı çektik, çok şehit verdik. AB’nin bu konudaki hassasiyetimizi anlaması lazım. Türkiye’nin AB’ye girmesinden yanayım. Kısacası şu ülkenin geleceğini için ne gerekiyorsa yapılmalı. Önce Türkiye diyorum.”

İlhan Kilim (lokantacı): “İdam kalkarsa AB açısından iyi olur, kalkmazsa zaten durum ortada. Bence AB’ye mutlaka girmeliyiz. İdamın kalkması gerekiyorsa kalksın. Normal düşünen bir insan zaten bunu bilir. Bu kadar acı çektikten sonra, ekonomik zorluklar altında bu kadar ezildikten sonra geri dönmenin anlamı yok. AB’ye girmeliyiz.”

İbrahim Kölemen (Seyyar satıcı): “İdam kalkmasın. Suçlu ben de olsam cezamı çekmeliyim. Aslında şuan beni en çok ekonomik kriz ilgilendiriyor. Asgari ücret 163 milyon lirayken, 150 milyon liraya çalışıyorum. Paketi 400 bin liraya jilet satarak para kazanmaya çalışıyorum ki akşam evime ekmek götürebileyim” dedi.

Kölemen, “Şu an beni ekmek parası ilgilendiriyor. Hiçbir sosyal güvencem yok. Çocuğum hastalandığında doktora götüremiyorum. AB benim umurumda değil.”

Mehmet Acar (Kuaför): “İdam kalkmasın. Suç işleyen cezasını çekmeli. Özellikle Apo idam edilmeli. AB’ye girmemiz lazım, ama başımızda bu hükümet varken, bunca hortumcu, bunca dolandırıcı varken AB’ye girmemiz zaten olanaksız. Bu nedenle idamın kaldırılmasının da bir anlamı yok.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *