ANASAYFA arrow right Spor

A Milli Takım’ın turnuvadaki en büyük başarısı 2008’de geldi

A Milli Takım’ın turnuvadaki en büyük başarısı 2008’de geldi
YAYINLAMA: 11 Haziran 2021 / 21.01
GÜNCELLEME: 11 Haziran 2021 / 21.03
Pandemi nedeniyle bir yıllık ertelemenin ardından 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası dün oynanan Türkiye-İtalya maçı ile başladı. Turnuva elemelerinde H Grubu’nda yer alan Türkiye, Fransa’nın ardında ikinci sırada yer alarak Euro 2020’ye direkt katılım hakkı elde etmişti.

A Milli Takım’ın turnuvadaki en büyük başarısı 2008’de geldi. Avusturya ve İsviçre’nin ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada A Grubu’nda yer alan Türkiye, ilk maçta Portekiz’e mağlup olmasına rağmen Çekya ve İsviçre’yi mağlup ederek gruplardan çıkmayı başardı. Çeyrek finalde Hırvatistan’ı penaltı atışlarında geçen A Milli Takım, yarı finalde Almanya’ya mağlup olarak turnuvaya veda etti. 

1960 yılında düzenlenmeye başlanan Avrupa Futbol Şampiyonası’nda A Milli Takım, ilk 9 turnuvada elemeleri geçemedi. 1996’da İngiltere’de düzenlenen turnuvaya katılma şansı elde eden Türkiye, D Grubu'nda Portekiz ve Hırvatistan'ın ardında üçüncü olarak gruptan çıkamadı.

A Milli Takım 2004 ve 2012'deki turnuvalara Play-off'ta veda etti. 2004'te Letonya'ya elenen Türkiye, 2012'de Hırvatistan'a ilk maçta 3-0 mağlup olurken ikinci maçın golsüz eşitlikle sonuçlanması sonrasında turnuvaya katılım şansı elde edemedi.

2000 yılında Belçika ve Hollanda'nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada B Grubu'nda yer alan A Milli Takım, İtalya'nın ardında grubu ikinci sırada tamamlayarak gruptan çıktı. Çeyrek finalde A Grubu'nu lider bitiren Portekiz ile eşleşen Türkiye, 2-0 biten maçın ardından turnuvaya veda etti.

Fransa’nın ev sahipliğinde düzenlenen son turnuvada A Milli Takım Hırvatistan, İspanya ve Çekya’nın yer aldığı D Grubu’nda üçüncü oldu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *