ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

975 esnaf işinden oldu

975 esnaf işinden oldu
YAYINLAMA: 23 Haziran 2022 / 13.57
GÜNCELLEME: 23 Haziran 2022 / 13.57
Gaziantep'te bu yıl içerisinde 975 küçük ve orta ölçekli işletmenin kriz nedeniyle kapandığını belirten yetkililer, esnafın çok büyük sıkıntı ile karşı karşıya olduğunu açıkladı. ESOB yetkilileri, 2 bin kapasiteli aşevi kurarak sanayideki tüm fakir çalışanlara yemek vermeyi hedeflediklerini bildirdi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yetkilileri, halen birliğe kayıtlı 65 bin küçük ve orta boy işletme bulunduğunu ifade ederek, krizin faturasının küçük esnafa çıkarıldığını vurguladı. Bu yılın 9 ayı içerisinde kriz nedeniyle 975 işyerinin kapandığını açıklayan yetkililer, “Kepenk kapatan esnaf sayısı sürekli artıyor, çünkü iş yok. Çoğu vergi ve kirasını ödeyemez durumda. Esnafa ucuz kredi vereceklerini açıklayanlar, bu vaatlerinde durmadı. Küçük ve ortay boy işletmelere verilmek üzere çıkan KOBİ kredisinden esnaf faydalanmadı. Büyük işletmeler küçük esnafın ismini kullanarak bu kredilerden faydalandı. Küçük esnafa çıkan KOBİ kredileri büyük şirketlere verildi” diye konuştu.

Üst üste yaşanan iki krizden kentteki esnafın büyük oranda nasibini aldığını söyleyen Birlik yetkilileri, krizler ve ambargoya rağmen Gaziantep insanının ekmeğini taştan çıkardığını belirterek, bundan da gurur duyduklarını açıkladı. Küçük Sanayi Sitesi’nde kuracakları aşevi ile çalışan ustalara, kalfa ve çıraklara yani çalışan tüm fakirlere yemek vereceklerini söyleyen yetkililer, günde 2 bin kişinin bu hizmetten yararlanacağını açıkladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *