ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

9000 köyde içme suyu yok

9000 köyde içme suyu yok
YAYINLAMA: 23 Ocak 2023 / 18.24
GÜNCELLEME: 23 Ocak 2023 / 18.24
Köy hizmetleri genel müdürü yardımcısı Hacı Duluklu, Türkiye’de 9000 köy ve mezra da içme suyu sıkıntısı olduğunu söyledi.

Duluklu, içme suyu sıkıntısına çözüm bulmak için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ve halen 2700 köy ve mezra da su bulmak için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Köy hizmetleri genel müdürlüğü olarak, 2003 yılını ‘Susuz yaşam olmaz, susuz köyleri suya kavuşturalım’ kampanyası başlattıklarını hatırlatan Duluklu, şöyle konuştu:

“Türkiye’de 77.000 köyü var. Halen, 8000 köy ve 874 mezarımızda içme suyu sıkıntısı yaşanıyor. Köylerimizin ve mezarlarımızın suya kavuşturulması için yapılan çalışmaların kısa sürede tamamlanması için ihale açıldı. İhaleyi alan özel şirketler, çok hızlı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Kampanya kapsamında, bu yıl 905 köy ve mezrayı daha suya kavuşturmuş olacağız. Geriye kalan 1795 köy ve mezranın su sıkıntısını ise 2004 yılında çözüme kavuşturacağız.”

İçme suyu sıkıntısı çeken köy ve mezraların ihtiyacını karşılamak için tankerlerle taşıma yaptıklarını hatırlatan Duluklu, şöyle devam etti: “Halen, içme suyu sıkıntısı çeken köy ve mezralarımızın ihtiyacını tankerlerle su taşıyarak, çeşmelerle veya göletlerle karşılamaya çalışıyoruz. Tabii ki bunlar geçici çözümler. Bizim hedefimiz, içme suyu sorununa köklü çözüm bulmak. İmkanlarımız ölçüsünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak, bir taraftan da nüfus artışı nedeniyle, susuz köylerimize yenileri ekleniyor. Ancak, hedefimiz, bu sorunu mutlaka köklü çözüme kavuşturmak, bunun için sabırsızlanıyoruz.”

Duluklu, Gaziantep’in 160 köy ve mezrasının içme suyu sıkıntısını çözecek Barak ovası grup içme suyu projesi kapsamında yapılan çalışmalarını da yerinde görecek. Duluklu, Gaziantep ziyareti sonrasında Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Adana‘yı da ziyaret edecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *