ANASAYFA arrow right Spor

90 sporcu, Gaziantep Üniversitesi Kan Merkezi’nde bağışta bulundu

90 sporcu, Gaziantep Üniversitesi Kan Merkezi’nde bağışta bulundu
YAYINLAMA: 09 Eylül 2020 / 18.38
GÜNCELLEME: 09 Eylül 2020 / 18.38
Büyükşehir Belediyesi sporcuları Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile ortak yürütülen ve Lösemi hastalarının tedavisinde kullanılacak olan trombosit (beyaz kan) kan bağışı kampanyasına katıldı.

 

“Spor Dostu Gaziantep” için çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, sporcularıyla örnek bir çalışma ile farkındalık yarattı. Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi işbirliğinde lösemi hastaları için düzenlenen Trombosit Bağış Kampanyası’na destek veren 90 sporcu, Gaziantep Üniversitesi Kan Merkezi’nde bağışta bulundu. Ortalama 45 ile 90 dakika arası süren bağışlardan alınan kanlar hızlı bir şekilde lösemi hastalarına iletilecek.

Konu hakkında açıklamada bulunan Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Dairesi Başkanı Zekeriya Efiloğlu, bağış için çağrıda bulunulduğunda genç sporcuların hızlı bir şekilde katıldığını vurgulayarak, “Dünyayı iyilik kurtaracak. Gerek immün plazma olsun gerek trombosit kan bağışı olsun gerek yapılan bütün iyilikler olsun Dünya’yı iyilik kurtaracak. Bu uygulamalar devam edecek ve buna benzer işler yapmaya devam etmemiz gerekiyor. Koronavirüs hastalığı olsun Lösemili hastalarımız olsun onlar için kan bağışı yapmak lazım. Özellikle gençlerin bağışa katılması çok önemli. Çünkü bu kuşakla ilgili çok spekülasyon, söylenen sözler var ama doğru yönlendirilip anlatıldığı zaman bizlerle birlikte hareket ediyorlar. Bizleri kırmayıp geldikleri için ve Gaziantep Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum. 90 sporcumuz bu bağışa katıldı. Artmasını ümit ediyoruz ama önemli olan bu bağışların sık aralıklar ile yapılması çünkü burada alınan kan taze olarak hemen kullanılması gerekiyor” diye konuştu.

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof Dr. Suat Zengin ise bazı dönemlerde kan bağışı sayılarının düştüğünü ve sıkıntılar yaşandığını ileterek, “Özellikle COVID-19’un da etkisiyle ve yaz olmasından dolayı bağışlarda azalma oluyor. Bu çalışma ile bizi ve bağış bekleyenleri büyük bir sıkıntıdan kurtardılar. Özellikle bağışlar Lösemili hastalar için önemli. Halk arasında beyaz kan denilen trombosit kanda ihtiyaç duyuluyor. Bu kampanyalarla sıkıntılar gideriliyor. Arkadaşlarımızı yine ihtiyaç olduğunda bağış için çağıracağız. İmmün plazma bağışı yapılması için de çağrı yapıyorum. Hastanemize ve kan merkezimize güvenle gelebilirler” dedi.

Büyükşehir Belediyesi sporcularından Menekşe Yılmaz, hocalarının bilinçlendirmesiyle bağış yapmak istediğini belirterek şunları söyledi: “Birilerine yardım ettiğim için çok mutlu hissediyorum çünkü halkımızın bu konuda bilinçlendirilmesi lazım. Düzenli olarak bağışımızı yapmalıyız ki insanların yararlansın. Arkadaşlarım da benim gibi kan veriyor. Empati kurmanız lazım. Aynı durum bizim başımızda veya yakınımızda olabilirdi. 70 dakikanızı ayırarak hayat kurtarabilirsiniz.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *