ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

90 bin hektar ormanımız var

90 bin hektar ormanımız var
YAYINLAMA: 05 Ekim 2020 / 15.30
GÜNCELLEME: 05 Ekim 2020 / 15.30

Gaziantep'te 90 bin hektar ormanlık arazi bulunduğunu belirten Orman İşletmesi Müdürü Ali Hosrafoğlu, Nurdağı yöresinde 10 bin dönüm arazide ağaçlandırma çalışmasının devam ettiğini belirterek, ağaçlara bazı böceklerin zarar verdiğini, bunlara karşı da mücadalenin sürdüğünü vurguladı.

Orman İşletmesi Müdürü Hosrafoğlu, Gaziantep'te yetersiz olan ormanlık arazilerin genelde İslahiye yöresinde bulunduğunu, dönüm başına 150 fidan düştüğünü ve yörede en çok kızılçam fidanı bulunduğunu belirttti. Hosrafoğlu, “Nurdağı'nda 10 bin dönüm arazide ağaçlandırma çalışması sürüyor. Bunun 4 bin dönümlük kısmında çalışmalar tamamlandı” dedi.

Ormana zarar veren haşerelerle mücadelenin sürdüğünü ifade eden Hosrafoğlu, şu ana kadar 36 bin 800 dönümde ilaçlama yaptıklarını söyledi. Yapılan ilaçlamanın kuruma maliyetinin 5 milyar olduğunu hatırlatan Hosrafoğlu, kaçak kesime yönelik mücadelelerinin aralıksız devam ettiğini açıkladı. Şu ana kadar yapılan çalışmalar sonucu 14 yerde kaçak odun ele geçirdiklerini söyleyen Hosrafoğlu bunlara el koyarak yapanlar hakkında yasal işlem yaptıklarını bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *