ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

9 bin 687 abone icrada

9 bin 687 abone icrada
YAYINLAMA: 18 Ocak 2021 / 13.32
GÜNCELLEME: 18 Ocak 2021 / 13.32

TEDAŞ’ın her dört abonesinden birinin kaçak elektrik kullandığı tespit edilirken, kaçak kullanıcılara 1.6 trilyon ceza kesildi. Kaçak elektrik tüketim miktarının ise 10 milyon kwh olduğu açıklandı. TEDAŞ İl Müdürü Neşet Demirbağ, 342 bin abone bulunduğunu, Nisan sonu itibarıyla 16 bin abonenin denetlendiğini, denetlenen aboneden 4 bin 100’ünün kaçak elektrik tükettiğinin belirlendiğini söyledi.

Demirbağ, “4 Bin 100 abonenin 10 bin kwh kaçak elektrik tükettiği satandı. Kaçak kullanıcılara bir trilyon 650 milyar lira ceza verildi” dedi. Demirbağ, abonelerden 25 trilyon 83 milyar alacakları bulunduğunu belirterek, 9 bin 687 abonenin icraya verildiğini, bunların bin 848'inin kaçak elektrik kullanıcısı olduğunu açıkladı.

Kaçak kullanıcıların 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası aldıklarını hatırlatan TEDAŞ Müessese Müdürü Neşet Demirbağ, borcunu ödemeyen abonelerin elektriklerinin taviz verilmeden hızla kesildiğini ifade etti. Demirbağ, abonelere kaliteli, kesintisiz ve ucuz elektrik sunmak için kaçak kullanıma karşı kararlı şekilde hafta sonu veya mesai saati demeden mücadele ettiklerini söyledi. “Tüm abonelerimizin ölçü devreleri kontrol edilip mühürsüz olanlar mühür altına alınıyor.

Elektrik hırsızlığı nedeniyle suç duyuruları üzerine açılan kamu davalarında Türk Ceza Kanunu’nun 491. maddesinin ilk fıkrası uyarınca 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istenmekte ve bu cezalar para cezasına çevrilmekteydi. Ancak, artık elektrik hırsızlığı daha ağır suç sayılarak Türk Ceza Kanunu'nun 492/2 maddesine göre bu konudaki kamu davalarına 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle Asliye Ceza Mahkemesi’nde bakılması gerektiğine karar vermektedir” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *