ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

9 ayda 5 trilyonluk senet protesto oldu

9 ayda 5 trilyonluk senet protesto oldu
YAYINLAMA: 08 Temmuz 2020 / 19.38
GÜNCELLEME: 08 Temmuz 2020 / 19.38
Ekonomik krizle birlikte iş dünyasında karşılıksız çek ve protestolu senet furyası başladı. Karşılıksız çekler yüzünden binlerce dava açılırken, 9 ayda 5 trilyonluk senet protesto oldu.

Bir yıldan bu yana etkisini sürdüren ekonomik kriz nedeniyle protesto olan senet miktarında patlama oldu. Son 9 ayda 5 trilyon 127 milyar lira tutarında bin 660 adet senet protesto oldu. En fazla protestonun ise Temmuz ayında yaşandığına dikkat çekildi. Krizin doruğa tırmanmaya başladığı geçtiğimiz Temmuz ayında 1 trilyon 392 milyarlık senet protesto gördü. Geçen yılın aynı döneminde protestolu senet tutarı 318 milyarda kalmıştı.

Kriz yüzünden, işletmelerin önemli bölümünde üretimin durması, istihdamın azalması, küçük esnaf ve sanatkarın işyerini kapatmasıyla ekonominin adeta tıkandığı vurgulanırken, “En tanınmış, en eski firmalar bile çekini senedini ödeyemiyor. Çoğu insan birlikte çalıştığı kişileri kaybetmemek için iyi ilişkilerle çekini ve senedini tahsil etmeye çalışıyor. Fakat çaresiz kalanlar çek için dava açıyor, senedi de protesto ettiriyor. Gaziantep’te geçtiğimiz yılın 9 ayında 2 trilyon 419 milyar tutarında bin 195 senet protesto olurken, bu yıl aynı döneminde protesto olan senet adedi bin 660 adet, tutarı ise 5 trilyon 127 milyar oldu. Bu rakamlar piyasanın durumunu çok açık şekilde ortaya koyuyor” denildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *