ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

88.1 Trilyonun ancak 26.6 trilyon lirası tahsil edilebildi

88.1 Trilyonun ancak 26.6 trilyon lirası tahsil edilebildi
YAYINLAMA: 26 Mart 2023 / 20.48
GÜNCELLEME: 26 Mart 2023 / 20.48
Vergi Barışı Yasasından faydalanan mükelleflerin ödemeleri gereken 88.1 trilyon liranın, ancak 26.6 trilyon liralık kısmını tahsil edebildiklerini söyledi.

Defterdar İsmail Çelik, Maliye Bakanlığı tarafından bakanlığa borcu olan mükelleflerin borçlarının faizinin silinmesi ve ana paranın taksitlendirilmesini içeren “Vergi Barışı Yasasından” faydalanan 71 bin 711 mükellefin borçlarının 9 eşit taksite bölünerek ödenmesi için başvuru yaptığını kaydetti.

Defterdar Çelik, yasadan faydalanmak için başvuran 71 bin 711 mükelleften 5 taksitte tahsil edilmesi gereken 88.1 trilyon liradan ancak 26.6 trilyon lirasını tahsil edebildiklerini ifade etti.

Mükelleflerin taksitleri ödemeleri halinde, yasadan faydalanabileceklerine işaret eden Çelik şöyle dedi: “Mükellefler taksitlerin tümünü son taksitle birlikte ödemeleri durumunda, yine yasadan faydalanacaklar, ancak son taksitin son ödeme günüden sonra ödeme yapmadılarsa yapmış oldukları bütün işlemlerin iptal edileceğini bilmeleri gerekir. Şu ana kadar taksit ödemelerindeki düşüklüğü vatandaşların zaman bulamamasına bağlıyoruz. Mükelleflerimizin geriye kalan 4 taksiti zamanında ödeyeceklerine inanıyoruz. Böyle bir yasa bir daha çıkmayacaktır. Tarihte bu tür fırsatlar çok az ele geçer. Taksit bitiminde ödeme yapılmadıysa, tahsilatın icra yolu ile yapılacağını herkesin bilmesi gerekir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *