ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

87 öğretmenin 3 yıldır stajyerliği kaldırılmadı, terfileri yapılmadı

87 öğretmenin 3 yıldır stajyerliği kaldırılmadı, terfileri yapılmadı
YAYINLAMA: 01 Ocak 2021 / 17.55
GÜNCELLEME: 01 Ocak 2021 / 17.55

Öğretmenlerin haklarının verilmesi, hatanın düzeltilmesi için geçen hafta Milli Eğitim Bakanlığına yazıldı. 1979 yılından bu yana 87 öğretmenin stajyerlik işlemleri tamamlanarak staj yedikleri kaldırılmadı. Stajyerliğin kaldırılmaması yüzünden 87 öğretmen üç yıldan beri terfi edemiyor.

1979 yılından önce göreve başlayan 87 öğretmenin stajyerliğinin kaldırılmasıyla ilgili olarak toplanan okullardaki öğretmenler kurulu başarılı öğretmenlerin stajyerliklerinin kaldırılması için karar aldı. Tüm işlemler tamamlandı. Zamanın valisi Sabahattin Çakmakoğlu tarafından da imzalanarak Milli Eğitim Bakanlığına gönderildi.

Bundan sonra evrakların tümünün kaybolduğu anlaşıldı. Yapılan incelemelerde evrakların postanede kaybolacağı söylendi ise de kanıtlanamadı. Evrakların nerede bulunduğu uzun araştırmalara rağmen bulunamadı. Öğretmenlerin yakınmaları ve mağdur olmaları üzerine durumları yeniden değerlendirilerek geçen hafta içinde işlemler tamamlanarak yeniden Milli Eğitim Bakanlığına gönderildi.

İlgililer bir ay içinde Milli Eğitim Bakanlığından durumun düzeltilerek ilimize bildirileceğini ve öğretmenlerin mağduriyetlerinin önleneceğini söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *