ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

84 yılında Gaziantep’e 10 milyar liralık yatırım yapılacak

84 yılında Gaziantep’e 10 milyar liralık yatırım yapılacak
YAYINLAMA: 23 Mart 2023 / 15.51
GÜNCELLEME: 23 Mart 2023 / 15.51
Vali Fikret Koçak müjde verdi… Nizip’te Hancağız barajının yapılmasıyla Barak ovasının tamamı sulanacak

İlimizde 1983 yılında 6 milyar 499 milyon, 222 liralık yatırım gerçekleşti. İl Koordinasyon Kurulunda yapılan açıklamalarda yatırımların bazılarının yüzde yüz, bazılarının ise yüzde 95 oranında gerçekleştiği bildirildi.

İl Halk Kütüphanesinde Vali Fikret Koçak Başkanlığında dün yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısına Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ, bölge ve şube müdürleri katıldı.

Yatırımlarla ilgili olarak sorularımızı cevaplandıran Vali Fikret Koçak 1984 yılında da ilimize 6 milyar 500 milyon liralık yatırım için ödenek ayrıldığını Doğu ve Güneydoğu bölgesinin kalkındırılması için ayrı bir Devlet Bakanlığı kurulduğunu bu yolla da ilimize  ek olarak 3 milyar 500 milyon lira ayrılarak toplam 10 milyarın üzerinde bir yatırım yapılacağının beklendiğini bildirdi.

Nizip ilçesinde kurulması için çalışılan Hancağız Barajı için 1980 birim fiyatlarına göre 4 milyarlık bir proje hazırlandığını, bunun verimlilik durumunun tespiti için Devlet Planlama Teşkilatının yeni bir rapor istediğini, raporun kısa sürede gönderileceğini bildiren Vali Koçak “Hancağız barajının gerçekleşmesi halinde Fırat kenarındaki köylerle, Barak ovasının tamamının sulanma imkanına kavuşacağını, 88 bin dönüm arazide sulu tarım yapılacağını bildirdi. Barak ovasının sulanmasıyla köylülerin hayat standartlarının artacağını, yılda birkaç ürün almanın mümkün olacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *