ANASAYFA arrow right Sağlık

830 bin sağlık çalışanı aşı oldu

830 bin sağlık çalışanı aşı oldu
YAYINLAMA: 19 Ocak 2021 / 19.57
GÜNCELLEME: 19 Ocak 2021 / 19.57
Koca, yarından itibaren huzurevleri ve bakımevlerinde kalanlar ile çalışanların yanı sıra 90 yaş üstünün de aşılanmaya başlanacağını duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 830 bin sağlık çalışanının Covid-19 aşısının ilk dozunu olduğunu açıkladı.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Koca, 81 ilin sağlık müdürleri ile aşı programını değerlendirdiklerini belirterek “Sağlık çalışanlarımızdan 830 bin kişi aşının ilk dozunu oldu. Dünyadaki en hızlı uygulamalardan birini gerçekleştirdik. Program takvimine göre sağlık çalışanları çarşamba gününe kadar aşılanmaya devam edilecek” dedi.

Aşılama programının birinci aşamasının ikinci adımına geçildiğini ifade eden Koca, yarından itibaren huzurevleri ve bakımevlerinde kalanlar ile bu vatandaşların bakımından sorumlu kişiler ve 90 yaş üstü vatandaşların aşılanmasına başlanacağını duyurdu.

İlk dozun uygulanmasından 28 gün sonra aşının ikinci dozu uygulanacak. MHRS ve e-Nabız hesabı üzerinden randevu kontrol edilebilecek veya değiştirilebilecek.

Sinovac firmasının ürettiği ve Çin’den ithal edilen CoronaVac aşısına Acil Kullanım Onayı verilmesinin ardından resmi olarak ilk aşı Ankara Şehir Hastanesi'nde Sağlık Bakanı Koca'ya 13 Ocak Çarşamba günü yapılmıştı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *