ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

82 seyyar mazotçu kapatıldı

82 seyyar mazotçu kapatıldı
YAYINLAMA: 31 Mayıs 2022 / 14.10
GÜNCELLEME: 31 Mayıs 2022 / 14.10
Gaziantep’te seyyar olarak mazot satan, haksız rekabet yaratan ve halkın ve mal güvenliğini tehlikeye sokan 82 seyyar mazotçu kapatıldı. Akaryakıt istasyonlarına yönelik denetimlerde uygun olmayan 12 numune sahibine 23 milyar lira para cezası verildi.

Sanayi ve Ticaret Müdürü Neşet Şeren, Gaziantep genelinde akaryakıt satıcılarının denetimini sürdürdüklerini belirterek, yıl içerisinde yaptıkları denetimler sırasında akaryakıt istasyonlarından 147 numune aldıklarını ifade etti. Alman numunelerden 123’ü uygun olurken, 12 numunenin uygun olmadığını açıkladı. Numunesi uygun olmayanlara 23 milyar 21 milyon lira para cezası kestiklerini belirten Şeren, suçlanmayan numune sayısının ise 12 olduğunu kaydetti.

Şeren, GATEM bölgesi başta olmak üzere seyyarlar denetimleri sıklaştırdıklarını belirtirken, çalışmalar sırasında tespit edilen 82 seyyar mazotçunun mühürlendiğini ve haklarında yasal işlem yapılarak savcılığa suç durusunda bulunduklarını bildirdi. Neşet Şeren, geçen yıl aynı dönemde 75 seyyar mazotçuyu mühürlediklerini de kaydetti. Bu arada yıl içerisinde 12 ham petrol satıcısı hakkında yasal işlem yapıldığı kaydedildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *