ANASAYFA arrow right Ekonomi

81 ilde, fahiş konut fiyatı için saha denetimi başladı

81 ilde, fahiş konut fiyatı için saha denetimi başladı
YAYINLAMA: 17 Mayıs 2022 / 14.44
GÜNCELLEME: 17 Mayıs 2022 / 14.44
Vurguncu listesindekiler tüketici hakları ve vergi boyutuyla incelemeye alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'müjde' diye duyurduğu konut kredisi indiriminden sonra ev fiyatlarında fahiş artışlar yaşanmaya devam ediyor. Bazı ev fiyatlarının neredeyse iki katına çıktığı görüldü.

81 ildeki vergi dairesi başkanları, emlakçı odaları ve komiteleriyle ile işbirliği yaparak saha çalışmalarına başladı

İktidara yakın Sabah gazetesinden Hazal Ateş'in haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı düşük konut kredisi paketi açıklandıktan sonra fiyatları artıranları tek tek tespit etti. Bu kapsamda fahiş ev fiyatı artışı yapan bireyseller de dahil 60 bin vurguncu tespiti yapıldı.

Vurguncu listesindekiler tüketici hakları ve vergi boyutuyla incelemeye alındı.

İstanbul'da sadece bir tapu dairesinde 3500 harç işleminin iptal edildiği ortaya çıktı. Gelir İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda 81 ilde vergi dairesi başkanları da emlak odaları ile işbirliği yaparak fahiş fiyatlara karşı inceleme başlattı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gayrimenkulde "düşük faizli" krediyi fırsatçılığa çevirip fiyatı artıranları tek tek tespit etti. Ucuz kredi paketi açıklanmadan önceki bireysel olanlar da dahil bütün satış fiyatları tek tek çıkarıldı.

Tüzel kişiler de dahil fiyatları kim artırdıysa algoritmayla ortaya kondu. Paket sonrası aykırı işlem yapanlar tespit edildi. İlk etapta bireysel de dâhil 60 bin usulsüz işlem belirlendi. Ticaret Bakanlığı ve ilgili kurumlara iletildi. Gelir İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda 81 ildeki vergi dairesi başkanları, emlakçı odaları ve komiteleriyle ile işbirliği yaparak saha çalışmalarına başladı. Fahiş fiyat artışları tüketici hakları ihlali, vergi boyutu ile incelemeye alındı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *