ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

8 öğrenci atıldı

8 öğrenci atıldı
YAYINLAMA: 27 Kasım 2020 / 13.12
GÜNCELLEME: 27 Kasım 2020 / 13.12

Gaziantep Üniversitesi’nde 4 ay önce iki karşıt grup arasında meydana gelen olaylardan sorumlu tutulan 6 öğrenci okuldan atılırken, 14 öğrenciye bir dönem, 5 öğrenciye de bir hafta okuldan uzaklaştırma cezası verildi. GAZÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından verilen karara tepki gösteren öğrenciler, itiraz hakları kabul edilmediği takdirde İdare Mahkemesi’ne gidecek..

Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü tarafından olaylara karıştıklan iddia edilen öğrencilerle ilgili yapılan soruşturma tamamlandı. Alman karar Rektör adına Öğrenci İşleri Dairesi Başkanı E. Nigar Ulcay Uçarer tarafından öğrencilere tebliğ edilmeye başlandı. Okuldan atılan öğrencilere gönderilen ceza tebliğinde şu ifadelere yer verildi: “Üniversitede 4 Aralık tarihinde meydana gelen öğrenci olaylarında Yükseköğretim Kurumları’nın ideolojik ve siyasi amaçla sükun, huzur ve çalışma düzenini bozucu davranışlarda bulunmak, öğrenci arkadaşlarına fiili tecavüzde bulunmak Yükseköğretim Kurumlarının çalışmalarını sekteye uğratacak nitelikteki bir eyleme öğrencileri tahrik etmek, devletin malına zarar vermek ve toplu eylemlerde bulunmak fiillerinden dolayı Yükseköğretim Kurumlan Öğrenci Disiplin Yönetmeliği’nin 13. maddesi uyarınca açılan disiplin soruşturması sonuçlanmıştır. Üniversite Disiplin Kurulu’nun 20 Mart tarihli kararı ile Yükseköğretim Kurumlan Öğrenci Disiplin Yönetmeliği’nin 10 (b) maddesine göre, Yükseköğretim Kurumu’ndan çıkarma cezası verilmiştir” denildi.

Yönetmelik hükmü gereğince bu öğrencilerin bir daha Yükseköğretim kurumlarından herhangi birine alınmamak üzere öğrencilikten çıkarıldığı, karara itiraz süresinin ise 15 gün olduğu vurgulandı. Üniversite Disiplin Kurulu’nun aldığı karara göre sol görüşlü öğrencilerden Orhan Çiftçi, Sezai Karatay, K. Vural Tarla, Metin Oruç, Şahin Bakır ile sağ görüşlü Gökhan Kurtbeyoğlu okuldan atıldı. Sunullah Canbey adındaki öğrenci iki dönem okuldan uzaklaştırma cezasına çarptırılırken, Davut Aksu, Salman Kılınç, Aydın Çel-lik, Anıl Oktay Çelik, Umut Özoktay, Zekeriye Çetinkaya, Yusuf Çiftçi, Haydar Ankışhan, Murat Aktaş, Erol Kanat, Redi Adıbelli, Ali Durmuş, Server Şeker ve Levent Canımoğlu hakkında bir dönem, Özgür Vicdan, Özgür Yılmaz, Durmuş Sağlam, Yılmaz Çağlar ve İsmail Elmalı hakkında da bir hafta uzaklaştırma cezası verildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *